Momentán mélyponton a Momentum

2023. november 10. 21:48

A Momentum intellektuálisan egy nagy tátongó űr.

2023. november 10. 21:48
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„A semmiből nem lehet valami, sem fizikai, sem szellemi értelemben – ezt már Arisztotelész óta tudjuk. A Momentum pedig intellektuálisan egy nagy tátongó űr. Annyi változott csupán, hogy ez kiderült. A király meztelen! A Momentum önmagát varázstalanította.

Korszakos lehetősége volt a Momentumnak.

Frissességet és lendületet tudtak volna adni újonnan bejutó parlamenti pártként az ellenzéki politikának. Új generáció, új politika. Ahogy visszatekintünk, nagy is volt a külföldről finanszírozott, kormányellenes média hátszele. Az unalomba és a komédiába fulladt kordonbontást élőben adták, Donáth Anna minden egyes mondatát egyfajta programalkotó alapvetésként ábrázolták.

A Momentum az elmúlt másfél évben úgy csinált, mintha lenne politikai mondanivalója. De nem volt. Kordont bontottak, megpróbáltak rátelepedni az úgynevezett diáktüntetésekre, és kormányellenes demonstrációvá szélesíteni azokat – ám ez sem sikerült. Majd mesterséges konfliktusokat robbantottak ki, műbalhét, kamuszócsatát vívtak Gyurcsánnyal. Politikai pótcselekvés – ez az első oka annak, hogy mélypontra kerültek.

A másik lényeges probléma, hogy továbbra sem tudjuk, kik ők, és mit akarnak.

Nincs identitás. Ha egy politikai közösség nem képes önmagát definiálni, nem ismeri önmagát, akkor hogyan lenne elvárható, hogy az általa bemutatott és értelmezett valóság hiteles, urambocsá’ értelmes lenne. Ha nem ismered önmagad, akkor ne akard másoknak megmondani, hogy mit gondoljanak ők a világról.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kiszelly Zoltán

Mozgástér

Idézőjel

A fragmentált baloldali formációk számtalan túlélési kísérletet mutatnak be.

***

Nyitókép: Fekete-Győr András Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 13. 15:43
Ervinke,csak nehogy meglepődjél…
pollip
2023. november 11. 09:09
Nagyon sötét az a tátongó űr, szinte már egy fekete lyuk:-))))
nemecsekerno_007
2023. november 11. 08:55
A Momentum és az ellenzék a Kádári kontraszelekció maradék szemete.
catalina11
2023. november 11. 07:01
Korszakos lehetősége volt a Momentumnak. Frissességet és lendületet tudtak volna adni újonnan bejutó parlamenti pártként az ellenzéki politikának. Új generáció, új politika. Ahogy visszatekintünk, nagy is volt a külföldről finanszírozott, kormányellenes média hátszele." ez a szél szemetet hozott...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!