Bezárják a Déli pályaudvart két napra

2023. november 01. 12:08

Mutatjuk, mire készüljenek az utasok és a pályaudvar környékén lakók.

2023. november 01. 12:08
null

„November első hétvégéjén a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek” – tájékoztatott honlapján a MÁV szerdán. Mint közölték: „a korlátozás miatt szombaton és vasárnap szünetel a vonatforgalom az állomáson, a vonatok nagyrésze a Déli pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkezik és onnan indul a vidéki, elővárosi célállomások felé”.

Erre készülhetnek az utasok

A MÁV tájékoztatása szerint „November 4-én és 5-én a Déli pályaudvar nem indít és nem fogad vonatokat, de a változás érint néhány péntek esti és hétfő hajnali vonatot is”. Mint írják: 

a Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld állomás között egész nap pótlóbuszok közlekednek, hajnaltól késő estig félóránként indulnak. A megváltozott menetrendek már elérhetők a MÁV honlapján, valamint a menetrendi keresőkben és a MÁV applikációban is”.

Napközben és éjjel is zajos munkálatokra számíthatnak a környéken lakók

A MÁV szerint a „munkálatok nappal és éjszaka is zajjal járnak majd, ezért a vasúttársaság a pályaudvar környékén lakók türelmét és megértését kéri”.

 

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: MTI/Varga György

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. november 01. 14:16
Éjjel nincsen joguk a csendet háborítani.
Chekke-Faint
2023. november 01. 14:08
A bezárás előbb-utóbb végleges lesz. Ez már szerintem az előjele..
P.S.
2023. november 01. 12:40
Én teljewen bezárnám és a 2-es metrót az alagútig felhoznám és azon át menne Kelenföldig. Ott csinálnám a nagypályaudvart. Délinél intézményi terület és zöld.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!