Bojár Gábor elmondta: így lehet leváltani az Orbán-rendszert

2023. október 18. 12:16

Az üzletember szerint az ellenzék az „árulói miatt” sem alkalmas az Orbán-kormány leváltására.

2023. október 18. 12:16

Bojár Gábor a 24.hu Della című podcastjának vendége volt, ahol elmondta, szerinte nem váltható le az Orbán-rendszer a „testre szabott választásokon”. Hozzátette azt is, hogy ha mégis megtörténne ez a „csoda”, akkor a jelenlegi kormánypártok gazdasági, intézményi beágyazottsága akadályozná a másik politikai oldal akaratának érvényesülését. Meglátása szerint

csak akkor lehet leváltani az Orbán-rendszert, ha a Fideszen belül elindul egy erózió, amit egy válságos időszak tudna előidézni.

Bojár szerint a diktatórikus rendszerek nagyon függenek a diktátor személyétől, és ha a diktátor már nincs jelen, akkor a lojalitás megszűnik. Tehát szerinte Orbán Viktor távozása után már nem maradna masszív a jobboldali tömb.

Az üzletember szerint

az ellenzéknek nincs erőforrása, valamint az „árulói miatt” sem alkalmas az Orbán-kormány leváltására.

Ezen a véleményen van Hann Endre is. „Egyelőre nem látszik különösebb ok a reményre az ellenzék számára” – fogalmazott még korábban a Medián ügyvezetője.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Crassus27
2023. október 20. 14:40
A nagy demokrata Bojár nyakunkra hozná a polgárháborút!
connorj
2023. október 19. 18:21
😊 https://vm.tiktok.com/ZGJTKX9fy/
catalina11
2023. október 19. 11:53
"A baloldal miniszterelnök-jelöltjének politikájára olyan személyeknek van döntő befolyása, mint BOJÁR Gábor, aki egykor a SOROS-alapítvány vezetőségi tagja volt. A Graphisoft-vezérként ismertté vált Bojár akkor vált a kuratórium tagjává, amikor az Halmai Gábor elnöklete alatt 2001-ben elhatározta: keményebben beszállnak a politikába a Fidesz vezette polgári koalíció jelentette „jobboldali veszély” ellenében. Azt is érdemes megjegyezni Bojárról, hogy Halmaihoz hasonlóan sokáig az SZDSZ befolyásos támogatójának számított." van még kérdés?
catalina11
2023. október 19. 11:51
Együtt 2014 Aláírásommal kifejezem egyetértésemet a fenti gondolatokkal és támogatom azt a szándékot, hogy Magyarországon 2014-re a hazájukat szerető polgárok és demokraták olyan széles összefogása jöjjön létre, amellyel megvalósítható a kormányváltás, a rezsim lebontása, valamint a korszakváltás programja. ... BOJÁR Gábor (vállalkozó), .. Bródy János (költő, zenész), ..Dés László (zenész), Eörsi Anna (művészettörténész), Eörsi László (történész), ... Fischer Ádám (karmester), ... Fullajtár Andrea (színművész),... György Péter (esztéta), Hajós András (zenész, ...Heller Ágnes (filozófus), Heller Mária (szociológus), Hernádi Judit (színművész), Horgas Péter (díszlettervező), ... Kornis Mihály (író), ....Kőszeg Ferenc (jogvédő), ... Kulka János (színművész), Lang Györgyi (előadóművész), ...Majtényi László (alkotmányjogász), ....Radnóti Sándor (esztéta), ......Dr. Schweitzer József (nyugalmazott főrabbi), ... Vásárhelyi Mária (szociológus),... van köztük keresztény is..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!