Pikó András betiltaná az alkohol árusítását a nemzeti dohányboltokban

2023. szeptember 27. 07:28

Józsefváros polgármestere szerint a trafikok vásárlóinak jelentős része közterületen fogyasztja el a megvásárolt italt.

2023. szeptember 27. 07:28
SOPRONI Tamás; PIKÓ András; LÁSZLÓ Imre

Pikó András a tegnapi napon Facebook posztjában adott hangot elégedetlenségének a nemzeti dohányboltok működésével kapcsolatban. Józsefváros képviselőtestülete nemrég egy határozatban kezdeményezett módosítási javaslatot, amiben azt szerették volna elérni, hogy a jövőben a helyi képviselő-testület szabályozhassa a nemzeti dohányboltok alkohol árusítását, azonban az indítványt a kormány elutasította.

Pikó azért kezdeményezte a módosítást, mert állítása szerint rengeteg panaszt kap a lakosoktól azzal kapcsolatban, hogy a trafikok vásárlói a közterületeken fogyasztja el a vásárolt italt.

Vannak olyan nemzeti dohányboltok, ahol nem csak ez a probléma – prostitúciótól kezdve a drogterjesztésig rengeteg panaszt kapok. 

– írta Pikó.

A polgármester szerint 2019 februárjában Kocsis Máté még egyéni parlamenti képviselőként ugyanezzel a javaslattal állt elő, de az önkormányzati választás után ezt visszavonta.

Felháborító, hogy a józsefvárosiak közbiztonságánál előrébb való a trafikos csókosok profitja és a kormány megint magára hagyja egy általa generált probléma kezelésében az önkormányzatokat

– tette hozzá Pikó András.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

 

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2024. március 21. 17:47 Szerkesztve
Minden élelmiszer boltban árulnak alkoholt. Max. 10 perc gyaloglásnyi távolságra 3 db. éjjel-nappal nyitvatartó boltról tudok, plusz kettő kb. 15 percre itt a nyóckerben. Nem az önkormányzatok hatáskörébe tartozik a fenti boltok nyitvatartási ideje? Mindegyik előtt üvöltöznek éjszaka a részegek. Csak a dohányboltok előtt probléma? Nincs semmi komolyabb? Például az ide telepített hajléktalanok, a Magdolna negyed éjszakai élete és még hosszan sorolhatnám.
chief Bromden
2024. március 21. 13:55
Ezen az alapon be lehetne tiltani azokat a pártokat melynek tagjai kollaborálnak.
21 gramm
2023. szeptember 27. 14:43
A dohányboltban kapható dohányterméket is a közterületen fogják elfogyasztani, nem csak az alkoholt. Továbbá a kábszert is. Ha odacsalogatjuk azt a réteget, Pikókám.
muanyag-tojas-23
2023. szeptember 27. 11:27
A közterületen történő alkohol fogyasztása alól természetesen felmentést kapnak a hajléktalanok, a drogos lipsik, mert az demokratikus, és az utca az mindenkié.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!