Para-Kovács: Külföldön mindig azt mondom, hogy Romániából jöttem

2023. szeptember 03. 07:57

„Mindig azt mondjuk, hogy szeretnénk, hogy normális ország legyen. De sosem lesz normális” – mondta a Klubrádióban a publicista.

2023. szeptember 03. 07:57
null

Olyan 70-80 év múlva ezt a részt ( a 2010-től fennálló korszakot - a szerk.) olvassák majd, akkor azt mondják, hogy voltak ilyen izék” – fogalmazta meg Para-Kovács Imre a Klubrádió műsorában a feltehetően az ellenzéki nézőközönség depresszióját enyhíteni hivatott mondatot.

De a java még csak ezután jött: amikor a műsorvezető, Kun Zsuzsa olyan élményeiről beszélt, hogy külföldön járva mindig megkérdezik tőle, hogy hogy viseli el az Orbán-rendszert, Para-Kovács kijelentette: „Én mindig azt mondom, hogy román vagyok!”.

„Tőlem nem kérdezik meg. »Honnan jöttél?« »Romániából!« »Oh, hát az egy polgári demokrácia!«” – idézett fel egy beszélgetést, hozzátéve, hogy  különösen az amerikaiaknál érzi azt, hogy „úgy néznek ránk, mint....

Erre a műsorvezető felveti, hogy az amerikaiaknak ott van Trump, mire Para-Kovács így reagál: „Az is döbbenet volt. Azt gondoltuk, hogy az egy működő demokrácia, intézményrendszer, meg minden, és közben, mint egy falat kenyér, úgy várták, ezt a teljesen hülye suttyót”.

Ezt követően Para-Kovács megdicsérte Aczél Györgyöt, a műsorvezetővel meg is egyeznek abban, hogy a szocialista kultúrmindenes „egy ízléssel rendelkező ember volt”.

Az adás legvégén még aztán újra visszatérnek Magyaroszágra, és Para-Kovács kijelenti: „Mindig azt mondjuk, hogy szeretnénk, hogy normális ország legyen. De sosem lesz normális. Szeretném elmondani a kedves hallgatóknak, hogy voltak országok itt a földön, és voltak üres helyek. Mert az nem kellett senkinek, nem volt jó hely. És akkor bementek ide emberek, és azt mondták, hogy mi is ország vagyunk. És akkor a valódi országok mondták, hogy jól van persze.”

A teljes adást itt nézheti meg, az idézett rész a 30. perctől kezdődik.

 

 

 

Összesen 441 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2023. december 09. 13:08
kancsóka újraképzeli a világot de az nem fér bele a runrikába
lacika-985
2023. december 01. 09:47
Igazad van suttyó , Magyarország sosem lesz normális ország soha többet nem ami nektek a normálisat jelenti . Nem lesz többet itt pufajkás munkásör uralom , nem fogtok mindent is a magatokénak tartani . Egy dolog viszont megmaradt és maradhat is - a remény , de azt sem szabad feledni hogy az sem örökéletü . Magyarán szarjankóknak a szarban a helye , pont ahol most vagytok .De ha mégis megelégelitek a sok ajvékolást akkor gyurcsotányotok szavait kell megfogadni és a gyakorlatba ültetni - ha nem tetszik el lehet innen menni ---- MINÉL ELŐBB ANNÁL JOBB LESZ MINDKÉT FÉLNEK -
jooeee
2023. szeptember 26. 10:00
Ahogy rád nézek, valóban szerencsésebb, ha azt mondod, hogy Romániából jöttél, de a legszerencsésebb az lenne, ha azt is mondanád, román vagy.
1000Mester
2023. szeptember 12. 17:52
Ki ez a Para-Kovács tettű? Az anyja falhoz kellett volna bassza a születése utáni első másodpercben a patkányát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!