Megkérdeztük: ezért fizetett készpénzzel Szijjártó a cipőboltban

2023. szeptember 21. 10:51

A külügyminiszter ragaszkodik a szokásaihoz.

2023. szeptember 21. 10:51

Körbejárta a médiát pár napja az a hír, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter betért a Balazs Kicks nevű cipőboltba, hogy ott lábbelit vásároljon magának. A látogatás felkerült a tulajdonos Pacher Balázs youtube csatornájára is, video végén pedig, amikor megkérdezik a minisztert, hogyan akar fizetni, röviden azt válaszolja:

„Készpénz, mindig.”

A külügyminiszterrel készült exkluzív videónkban erre is rákérdeztünk, Szijjártó pedig lerántotta a leplet a titokról: mint mondta, levette a pénzt a kártyájáról, hogy fizetni tudjon a boltban. 

Egyszerűen azért, mert jobban szereti a készpénzes fizetést a bankkártyásnál. 

Előre bocsájtotta, hogy a jövőben is felkeresi majd a boltot és ugyancsak készpénzzel fog fizetni. 

Ezzel együtt örül annak, hogy ebből hír lett, és egy fiatal magyar vállalkozó be tudja mutatni a teljesítményét a nyilvánosságnak. Hatalmas dolog, hogy valaki fiatalon vállalkozni mer – fogalmazott. 
 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: YouTube/BALAZSKICKS

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. szeptember 21. 17:22
Én is - ha csak lehet- készpénzzel fizetek!
Ekrü
2023. szeptember 21. 16:53
Készpénzt használok ahol csak lehet. Ha az ember a bankkártyáját használja hajlamos a túlköltekezésre ( meglátsz ez szebb cipőt és ugye az csak egy picivel drágább stb) , viszont ha van nálam x mennyiségű készpénz , akkor csak azt tudom elkölteni egy fillérrel sem többet. "Akitlosz 2023. szeptember 21. 13:23" "S nem függ a vagyonunk megőrzése más emberektől. Nem vagyunk kiszolgáltatva másoknak."- Akkor a bankok kilőve. A történelem során nem egyszer volt rá példa, hogy a bankban őrzött pénznek bankcsőd esetén lába kélt. Vagy ha az állam ilyen olyan indokkal úgy dönt zárolja a számlád. De itt van az orosz példa is, amikor a nyugati nagyhatalmak eldöntik, azt volt pénz nincs pénz.
survivor
2023. szeptember 21. 14:39
Szóval : osmium rulez !
survivor
2023. szeptember 21. 14:37
palládium, ródium, irídium. Na ez azért túlzás. Zsoltika... :-) Osmium ? A legnagyobb fajsúlyú, kevés kell belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!