Kitüntették a pásztói rendőröket, mert nem fogadtak el vesztegetési pénzt

2023. szeptember 06. 08:38

A hétköznapi hősök nem akarták „okosba megoldani a helyzetet”.

2023. szeptember 06. 08:38
A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetőjétől vehettek át elismerő oklevelet azok a pásztói rendőrök, akik nem fogadták el a vesztegetésként felajánlott pénzt.

„Oldjuk meg a helyzetet okosba” – mondta a pásztói rendőröknek egy ecsegi férfi, akit 2023. szeptember 4-én ellenőrzés alá vontak – írta meg a Police.hu.

A rendőrség tájékoztatott róla, hogy Balogh Dávid rendőr zászlós, körzeti megbízott és Danyi Kevin rendőr őrmester, járőr szeptember 4-én éjszakai közterületi járőrszolgálat ellátásuk során, Szarvasgedén ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit, amelyet egy 43 éves ecsegi lakos vezetett.

A rendőrök megállapították, hogy a férfi a járművét engedély nélkül vezette,

mivel korábbi ittas járművezetés miatt visszavonásra került a vezetői engedélye. Kiderült azonban, hogy a sofőr a vezetés előtt újra szeszesitalt fogyasztott, ami miatt az egyenruhások a helyszínen elfogták és megkezdték előállítását a Pásztó Rendőrkapitányságra.

A férfi az intézkedés közben kijelentette, hogy a helyzetet oldják meg „okosba”, ezért felajánlott nekik 50.000 forint készpénzt, hogy elengedjék. A rendőrség közölte, hogy a járőr visszautasította az ajánlatot, és a beszélgetést rögzítette a szolgálati mobiljával. A történtek után a Pásztói rendőrkapitányág az engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vett férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség pedig

hivatali vesztegetés bűntett elkövetése miatt folytat eljárást.

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitány és Zahorecz Sándor rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes 2023. szeptember 5-én a szakszerű, példaértékű intézkedése és eredményes szakmai munkája elismeréseként oklevélben részesítette az intézkedő járőröket.

Nyitókép: Police.hu

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tolókapu
2023. szeptember 06. 09:13
Tetszik ez a megoldás! Én még pénzjutalmat is adtam volna nekik :D Manapság igen nagy érték a tisztesség, a becsület, a hűség és elhivatottság, ezért ezt ténylegesen ki kell tüntetni!
gyzoltan-2
2023. szeptember 06. 08:52
Ah! -milyen mélyre süllyedtünk, morálisan milyen mélyre süllyesztették országunkat ..! Kitüntetést, pénzjutalmat a péknek, ha netalán kenyeret süt, a vezetőnek, ha netán buszt, villamost, vonatot vezet, szóval mindenkinek, aki a dolgát végzi... -bár kitudja, ez annyira egyedi eset volt, hogy méltó volt ország-világ elé tárni... -hát...
Ergit
2023. szeptember 06. 08:46
Elég szomorú, hogy azért kell valakit kitüntetni, mert úgy végezte a feladatát, ahogy kell. Tudom, kevés a rendőr, de akkor is, ez olyna, mintha a könyvelőt kitöntetnék, mert nem írt félre számokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!