Gyöngyösi és Von der Leyen egyformán hazudik

2023. szeptember 19. 21:13

Tudjuk jól, attól, hogy valamit sokan mondanak, vagy valamire sokan bólogatnak, az egyáltalán nem biztos, hogy igaz.

2023. szeptember 19. 21:13
GYÖNGYÖSI Márton
Horváth K. József
Horváth K. József
Magyar Hírlap

„Lukácsi Katalin közíró, aki a gyurcsányista baloldali gondolat kedvéért 2017-ben dezertált a KDNP-ből, úgy gondolta jónak, ha Gyöngyösi Márton gondolataival támadja Orbán Viktor kötcsei kijelentéseit az EU esetleges széthullásával kapcsolatban. Érveket persze nem tudott felhozni, de az »Orbán Viktor ki akarja vezetni hazánkat az EU-ból« hazugságot persze mantrázta.

Természetesen közröhej tárgyává téve saját magát és Gyöngyösi Mártont dettó. Már a hírklikkbeli cikk címe is enyhén szólva vicces: »Nem felbomlóban, hanem újjászületőben az Európai Unió.« Természetesen adatokat nem hozott, csak a szokásos általános szövegeléssel akart félrevezetni. Gyöngyösit idézve – lesajnálón – kijelentette: »Hogy Orbán Viktor miről elmélkedik Kötcsén, az nem feltétlenül éri el az unió intézményeinek ingerküszöbét, de senkit nem is lephetett meg, hogy a miniszterelnök az EU-t és a Nyugatot hanyatlónak mutatta be, hiszen ez nem egy újszerű gondolat tőle.«

Magyarán nem foglalkoztatja őket, mit mond Orbán az EU-val kapcsolatban, miközben nem győzik ráerőltetni az akaratukat migráció, LMBTQ- és háborúpártiság-ügyben, méghozzá úgy, hogy közben pénzügyileg zsarolják is Magyarországot. Nem utalják át a neki mintegy két éve járó sok milliárd eurós uniós forrást, ami jogszabály szerint nem mérlegelés kérdése, hanem kötelezően adni kell. Gyöngyösi még Ursula von der Leyen kijelentését is idézte, aki szerint »Szemben a magyar miniszterelnökkel, ő úgy látja, hogy soha nem volt ennyire erős az Európai Unió. És ebben a legtöbb képviselő és frakció egyetértett vele.«

Tudjuk jól, attól, hogy valamit sokan mondanak, vagy valamire sokan bólogatnak, az egyáltalán nem biztos, hogy igaz. Főleg akkor, amikor Ursula újraválasztás előtt áll, és minden követ megmozgat azért, hogy növelje győzelmi esélyeit. Még Magyarországnak és Lengyelországnak is megtette azt a szívességet, hogy minapi évértékelő beszédében egyszerűen nem tért ki ezen országok és az unió konfliktusaira, amit úgy is lehet értelmezni, hogy nincs is konfliktus például Magyarország és az Európai Bizottság között.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Gyöngyösi Márton

Jelen

Idézőjel

Egy sok nemzetiségű, multikulturális szervezet csak akkor működik, ha a hadügy, a pénzügy és a külpolitika közös. Interjú.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. szeptember 20. 21:38
Még jó,hogy itt van nekünk az élesszemű Józsi bácsi…Bruhaha
pipa89
2023. szeptember 20. 13:57
Nem meglepő, mellékesben mindketten ugyanonnan kapják a gurulókat.
Szerintem
2023. szeptember 20. 12:27
Gyöngyösi.... még szaros a nyelve az oroszok seggétől. Hány dimenziós a köpönyege, hányszor és hogyan fogja még megforgatni?
google-2
2023. szeptember 20. 10:15
Persze hogy még soha nem volt ilyen erős az EU, hisz azelőtt még nem esett ki belőle soha Nagy-Britannia és az USA sem nyelte le keresztben. Az euróbürokratáknak már gondolkozniuk sem kell semmin, megteszi ezt helyettük az AEÁ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!