Európának már nincs mítosza

2023. szeptember 03. 11:57

Ezeknek az összes „mítosza” csak büdös lábvíz, amelyet egy rothadó kultúra és civilizáció erjesztett magának. Interjú.

2023. szeptember 03. 11:57
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Demokrata

„Apropó, mit szól Zelenszkij beregszászi villámlátogatásához? Hát ahhoz, hogy ott várta a Telex?
Biztonsági okokból érkezése pillanatáig titokban tartották az elnök útját, de azért a Telexnek szóltak. Vajon a Telex hová van bekötve? Az amcsik meg a CIA bizonyára tudtak a látogatásról – no meg a Telex… Egyébként nagyon helyes, hogy közeledvén a háború második évéhez, Zelenszkij odamegy, és megköszöni a kárpátaljai magyaroknak, hogy méltóztatnak a fronton meghalni, és méltóztatnak kibírni a hátországban mindazt, amit ki kell bírniuk; hogy méltóztatnak lojális állampolgárai lenni annak az országnak, amely a jogaikat páros lábbal sárba tiporja. Éppen itt volt az ideje, hogy Zelenszkij elnök úr ezt megköszönje nekik.

Kár, hogy nem ígérte meg, hogy nem számolja fel az anyanyelvi oktatásukat.
Hát még mindig nem érti, hogy az anyanyelvi oktatás felszámolása az új európai érték?

 Bárhogyan nézem is, az imént felsoroltak antiértékek. Képes lesz még valaha Európa újra értéket, mítoszt teremteni?
Új mítoszt nem sikerült alkotniuk, ugyanis új mítoszokat csak olyasmikből lehet »gyártani«, amik egy egész nép lelkületéből fakadnak, találkoznak egy nép, nemzet gondolatvilágával, tradícióival, identitásával, hőskultuszával, mondavilágával, tehát valamilyen módon a normális emberi élettel van kapcsolatuk. A Nyugat új mítoszokat semmiből sem képes alkotni, miközben meg van róla győződve, hogy ő a legmitikusabb hely a földön. Ezeknek az összes »mítosza« – a BLM-től kezdve a woke-ideológiáig – csak büdös lábvíz, amelyet egy önmagát túlélt és rothadó kultúra és civilizáció erjesztett magának, miközben a valódi tradícióit erőszakkal felszámolja. És ha valami nem várt oknál fogva mégis lesz utókor, és pár száz év múlva éppen azt tanulják majd az ifjak, hogy a XXI. század elején hogyan pusztult el a nyugati világ, akkor a nürnbergi Szent Egyed-templom esete legalább egy lábjegyzet szintjén benne lesz a történelemkönyvekben. E templom kerítésén rendeztek kiállítást ratyipornóképekből. A »kiállítás« címe: »Jézus szeret«. Hát, ha csak úgy nem… És hadd ne részletezzem, hogy mi történik azokon az ocsmány, undorító képeken. Tehát hogyan megy tönkre, tűnik el egy kultúra? Hát így. Ez a legtökéletesebb szimbólumok egyike.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2023. szeptember 29. 19:56
Röhej, ahogy a libsik már megint rácuppantak egy Fideszes brokijára... Szeretnek szopni.
Fed74
2023. szeptember 04. 08:06
Már megint mit böfögtél ide tolvaj köcsög? A fidesznek a lopáson meg a korrupción kívül mi a mítosza te rühes? Megbasszák a picsádat az Ukránok te náci retek!
Falióra tábornok
2023. szeptember 03. 17:33
"Európának már nincs mítosza" bájerzsófinak meg hiába van, akkor sem ér többet egy vödör szarnál.
Zsibek Zsoli
2023. szeptember 03. 17:01
Büdös lábvízről magyaráz egy büdös bunkó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!