Elolvastuk az ELLE magazin új számát, tudják, a homoszexuális férfiakkal és a kislánnyal a címlapon – és hát csuda dolgokat találtunk benne!

2023. szeptember 07. 21:28

„Leírhatatlanul vártuk, és amikor megpillantottam, akkor pont úgy nézett a szemembe, ahogy egyébként most is. Végre itt vagyok, Papi, megjöttem” – szögezte le Hubert.

2023. szeptember 07. 21:28

Mint azt nemrég mi is megírtuk, az ELLE Magazin új számának címlapján egy homoszexuális pár látható, amint épp csókot nyomnak egy kislány (a „lányuk”) fejére. A két férfival a magazin interjút készített a Stockholmtól két órára lévő otthonukban.

A beszélgetés során vallottak a családfelfogásukról, a szülői szerepekről, a nemzeti identitásról és Kossuth Lajosról, valamint a lefóliázott könyvek témája is terítékre került.

A gasztrovállalkozó Hlatky-Schlichter Hubert és „férje”, dr. Szegedi László lassan egy éve hagyta a háta mögött Magyarországot. A pár úgy fogalmazott, hogy számukra „axióma volt a nemzeti identitástudat” – azért döntöttek mégis a külföldre költözés mellett, mert 

mindketten édesapák szerettek volna lenni. 

Az idegsebészként dolgozó Laci egyebek mellett felidézte, hogy az utóbbi években többször úgy éreztek:

azzal, hogy Magyarországon élnek, „kimaradnak valamiből”, „nem volt komfortos” hazatérniük külföldről. 

Férje, a budapesti körökben is ismert gasztrovállalkozó, Hubert, bár magát lokálpatriótának vallja, határozottan leszögezte, hogy 

„a magyarországi kommunikáció a melegtéma kapcsán elfogadhatatlan.”

„Nem jó érzés tévét nézni, nem jó érzés kimenni az utcára” – tette hozzá, majd azzal folytatta, hogy

„a nehezebb helyzetben lévő emberbe egyébként is belerúgnak”.

Hubert elmondása szerint párja azért is frusztrált volt, mert az egészségügyben dolgozott, viszont mióta Svédországban élnek, megbecsülik a munkáját.

Ezt is ajánljuk a témában

„A diszkrimináció és a megbélyegzés Kelet-Európa-specifikus jelenség”

Ezután Laci vette át a szót, aki szerint „a diszkrimináció és a megbélyegzés Kelet-Európa-specifikus jelenség. Nem nagyon tudok olyan kelet-európai országot mondani, ahol az LMBTQ-dolgok rendben mennek” – tette hozzá. 

Mint az interjúból kiderült, Laci és Hubert Hannabelle áprilisi érkezésével vált „családdá. Laci úgy fogalmazott, hogy

a kislány érkezésével nagyon sok dolog megváltozott, de, mint mondta: „mi mindig próbátunk arra figyelni, hogy megmaradjunk két individuális férfinak”.

„Ami Magyarországon zajlik, az a keresztény értékekkel nem összeegyeztethető”

Elhangzott az is, hogy Hubert a közösségi médiában is felszólal az olyan döntések ellen, amelyek szerinte az alapvető emeberi jogokat korlátozzák.

Legutóbb egy olyan képsorozatot tett közzé, amelyen párjával fóliába csomagolták az arcukat.

Így reflektáltak arra, hogy Magyarországon az LMBTQ-tartalmú könyveket átlátszó fóliával vonták be. Erre a vállalkozó elmondta, hogy „mindig is erős volt az igazságérzete”, de ezek nem politikai tartalmú felszólalások a részéről. „Ezek emberjogi és értékrendi megnyilvánulások. 

Nem értem, miért bántanak ártatlan embereket. 

Ami Magyarországon zajlik, az a keresztény értékekkel nem összeegyeztethető – mondta.

„Mi itt Svédországban egy család vagyunk”

Arra a kérdésre, hogy mit fognak majd a kislánynak válaszolni, ha majd megkérdezi, neki miért van két apukája, Hubert azt felelte: hát azt, hogy  „ő egy különleges kislány, aki rengeteg szeretetből kovácsolódott”.

Majd hangsúlyozta: „nem a magyarságunkat tagadjuk meg. Szeretném, hogy a kislányunk ismerje a magyar zenét, tudja, ki volt Mátyás király, Rákóczi Ferenc vagy Kossuth Lajos.”

Laci  meglátása szerint „elképesztően megterhelő olyan közegben lenni, ahol mindig mindenki panaszkodik, minden rossz. Van egy kifejezetten rosszul működő rendszer, és te ebben próbálsz túlélni”

– idézte fel az idegsebész.

Hannabelle-el kapcsolatban Hubert elmondta:

„Leírhatatlanul vártuk, és amikor megpillantottam, akkor pont úgy nézett a szemembe, ahogy egyébként most is.

Végre itt vagyok, Papi, megjöttem.”

***

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 232 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alphaville
2023. szeptember 13. 13:35
vérlibsi önző gcik.
sober
2023. szeptember 11. 21:09
menjetek a jó büdös francba mindahányan! hol vannak a gyermekvédők??
zsolti123
2023. szeptember 10. 19:05
Hlatky-Schlichter Hubert Daróczi-öngyilkosság: nem Claudia a kulcsfigura? Hol van Daróczi Dávid búcsúlevele? https://civishir.hu/belfold/daroczi-ongyilkossag-nem-claudia-a-kulcsfigura/0421153651
zsolti123
2023. szeptember 10. 00:18
>>„Szerelemből született” – hirdeti a több oldalas cikk, amiben csak arról nem esik szó, hogy hol és miként is jutottak hozzá a gyerekhez, aki a legkevésbé sem „szerelemből” született. A Bors kiderítette a történet részleteit. Hlatky-Schlichter Hubert - akinek nevét akkor ismerték meg sokan, amikor öngyilkos lett a barátja, Gyurcsány Ferenc szóvivője, Daróczi Dávid https://www.borsonline.hu/aktualis/2023/09/beranyasag-megalazza-noket-hogyan-lett-gyereke-ket-magyar-ferfinak<<  A „Gay with kids”, azaz „Melegek gyerekekkel” nevű cég homoszexuális pároknak kínál béranya szolgáltatást. A kaliforniai béranyaügynökség átlag 100 millió forintért kínálja eladásra a gyerekeket. A meleg pár katalógusból választhatja ki a petedonort, a gyermeket azonban nem ő, azaz a biológiai anya, hanem egy béranya hordja ki, aki szimplán csak a testét adja az ügymenethez." >>"born from lóvé" - Franceska megint fenomenális.És nem mellesleg megint igaza van - minden egyes pontban. <<
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!