Deutsch Tamás Ursula von der Leyenhez fordult a Soros-szervezetek uniós támogatása miatt

2023. szeptember 15. 13:38

„A korrupt brüsszeli bürokrácia a jövő évi választásokkal kapcsolatban láthatóan semmit nem akar a véletlenre bízni” – mondta a fideszes politikus.

2023. szeptember 15. 13:38

A Fidesz európai parlamenti delegációvezetője levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, mert értékelése szerint súlyos kérdéseket vet fel a magyarországi „Soros-szervezetek” brüsszeli pénzügyi támogatása.

Deutsch Tamás pénteki, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta: a „korrupt brüsszeli bürokrácia” a jövő évi választásokkal kapcsolatban láthatóan semmit nem akar a véletlenre bízni,

Brüsszel ezért félmilliárd forintos támogatást adott a magyarországi „Soros-szervezeteknek”.

Úgy fogalmazott: „Míg a magyaroknak jog szerint járó uniós pénzeket Brüsszel a hatalmával visszaélve hosszú idő óta nem fizeti ki, sőt könnyen lehet, hogy a mi pénzünket az ukrajnai háborúra már el is költötték, addig első körben 500 milliót adtak különböző Soros-szervezeteknek, amelyek lényegében egyetlen dolgot csinálnak, Brüsszel javára Magyarország ellen dolgoznak.”

Értékelése szerint a helyzet teljesen egyértelmű, Brüsszel így már most előre finanszírozza a „magyar dollárbaloldal” kampányát. Közölte: ezért levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, mert – mint mondta – „számos súlyos kérdést vet fel a nyíltan és vállaltan Magyarország ellen áskálódó Soros-szervezetek brüsszeli bürokrácia általi támogatása”.

Deutsch Tamás közölte azt is: levelében felszólította a bizottság elnökét, hogy

a „botrányos esettel” kapcsolatban sürgősen tisztázza az Európai Bizottság szerepét.

A válasz megérkezéséig is lassan mondjuk, hogy Washingtonban és Brüsszelben is végre megértsék: hiába finanszírozták és finanszírozzák külföldről milliárdokkal a dollárbaloldal kampányát, mi, magyarok nem hagyjuk magunkat” – jelentette ki a Fidesz politikusa.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gekk
2023. szeptember 18. 07:52
Gyorsan egy csík kólát tompikának, megérdemli....
urban63
2023. szeptember 15. 18:26
Brüxeltől jövő kampány támogató pénzek nem minősül külföldi beavatkozásnak?- Hiszen még nem kiállották ki az EU Federációs Köztársaságot!? Jogszabályokat kellene módosítani, egyértelmű felsorolásokkal, megkötésekkel, mert a kocsogok a kiskapukra játszanak, még mielőbb nagy baj lenne.
zakar zoltán béla
2023. szeptember 15. 16:11
A retkes dege-bege bél banda egy klaVIAtúrán peceg.
Medici
2023. szeptember 15. 15:35
Tomi boy! A leveled bontatlanul fog az iratmegsemmisítőbe kerülni. Bohócot csinálnak ott belőled édes fiam, a magyar kormánnyal együtt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!