Automata fegyverekkel nyitottak tüzet a szerb-magyar járőrcsoportra Mórahalomnál

2023. szeptember 26. 16:56

Személyi sérülés nem történt.

2023. szeptember 26. 16:56

Szerbia irányából a légtérbe, majd feléjük leadott legalább négy egyes, majd több rövid sorozatlövést észlelt Mórahalom térségében az ideiglenes biztonsági határzárnál  szeptember 21-én 22 óra 30 perckor egy négy főből álló szerb-magyar közös járőrcsoport – tudatta az MTI-vel az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A rendőrök egy, a közvetlen közelükben becsapódó lövedék hangját is jelentették parancsnokaiknak, akik azonnali kivonásukról határoztak, így a rendőrök kihátráltak a tűzvonalból, személyi sérülés nem történt. 

A lövéseket feltehetően több sorozatlövő fegyverből, nagy valószínűséggel illegális migráns hátterű embercsempész bandák tagjai adták le.

A szerb és a magyar fél a határrendsértés kivizsgálása érdekében határtalálkozót tartott, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított – tájékoztatott a rendőrség.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. szeptember 28. 07:05
A határainkat ma nem vedi senki. Akiket erre fizetünk gyáva szarok. A főnökeikkel együtt, pinteren át a vétótlan köpcös geciig.
auditorium
2023. szeptember 27. 09:33
Rengeteg kerités van Európában. Elsők között a török-bolgár határon épült ilyen . Azt kellene kideriteni , hol és milyen eszközökkel védekeznek az EU-tagországok határőrei. Fel kellene ezeket PONTOSAN sorolni, fotókkal illusztrálni, mert kevesen tudnak róla és még kevesebbet ir róla a pc nemzetközi sajtó. Kivételt képez ugyebár Magyarország 2O15-től, mert mi gyakran vagyunk "műsoron". De védekezni a többi országok példájával lehetne, sőt kellene.
faramuci
2023. szeptember 27. 06:04
Na tessék,ezt szajkózom,adják ki a tüzparancsot végre! A kecskebaszók már kiadták. Majd okosan megvárjuk hogy meghaljon pár határvadász,aztán majd történik valami.
Bell & Sebastian
2023. szeptember 26. 23:06
Nagyjából 2,5 hete mondta nekem egy kormányközeli tényező, nem az kérdés, fogunk-e lőni a határnál, hanem az, hogy mikor? Úgy vélte, még az idén lesz tűzparancs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!