„Álprobléma” – kedden több mit 900 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök

2023. szeptember 27. 10:28

Csak Csongrád-Csanád vármegyében mintegy 800 határsértővel szemben kellett intézkedni.

2023. szeptember 27. 10:28

A szolgálatot teljesítő rendőrök szeptember 26-án összesen 932 határsértőt tartóztattak fel és 458 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – derült ki a rendőrség hivatalos összesítőjéből.

Bács-Kiskun vármegyében, öt esetben összesen 49 határsértőt tartóztattak fel Jászszentlászló, Kisszállás és Soltvadkert közigazgatási területén. Míg 

Csongrád-Csanád vármegyében,

19 esetben összesen 790 határsértőt fogtak el fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke és Szatymaz közigazgatási területén.  

Budapesten 20, Győr-Moson-Sopron vármegyében 35, Nógrád vármegyében 18, Pest vármegyében 4 és Vas vármegyében 16 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, marokkói, nepáli, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – olvasható a rendőrség hivatalos oldalán.

Feszült a helyzet a déli határon

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a déli határon a helyzet továbbra is feszült. Mórahalom térségében nemrég automata fegyverekkel nyitottak tüzet a magyar és szerb járőrökre. 

A lövéseket feltehetően több sorozatlövő fegyverből, nagy valószínűséggel illegális migráns hátterű embercsempész bandák tagjai adták le.

 Az incidensben senki nem sérült meg.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Havran Zoltán

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. szeptember 30. 01:13
Álproblémás guruló dolláros hazaárulóknak akár összeköttetéseik lehetnek az embercsempészekkel nem lehetetlen tájékoztatás útba igazítás végett .
need-info
2023. szeptember 27. 16:44
Napi átlag 800 az durva basszus! Kicsit be kéne végre keményíteni és elővenni az éles lőszert. Azonnal lecsappana ez a szám és más útvonalat keresnének maguknak ezek a senkiházik.
KBA98
2023. szeptember 27. 16:06
Az összes dk-s szemét ide gyűlt össze?
Szutykok
2023. szeptember 27. 13:10
Kamuznak ciganyék mindig kell valami amivel az agyhalott orbánzokniknak tele lehet tömni a mókus agyát, máskor is simán meghamisították a statisztikákat, bejött 12 migráncs aztán azt beszorozták nyolcvannal és máris lehet rettegni:DDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!