1956-ban a „kiváló államférfi", Horthy Magyarországának katonái fogtak fegyvert

2023. szeptember 09. 07:50

Orbán azóta sem szólalt meg az orosz tankönyvről.

2023. szeptember 09. 07:50
Juszt László
Juszt László
Facebook

„Még egyszer az orosz történelem tankönyvről. Az először tagadott, majd igen hamar közismertté vált fejezet szerint 1956-ban «lázadó radikálisok, a fasiszta Magyarország volt katonái fogtak fegyvert, rengeteg gyilkosságot követtek el, még a sorkatonák is brutális mészárlások áldozatai lettek». És Orbán azóta sem szólalt meg. Pedig…

Ebből kiderül, hogy a «fasiszta Magyarország», vagyis Horthy – Orbán szerint a »kiváló államférfi« – Magyarországának katonái fogtak fegyvert. Miért nem kéri ki magának azt, hogy – a Putyin rendelésére készült tankönyvben – a szerinte «kiváló államférfit» fasisztaként könyvelik el?

De az is erősen részrehajló, hogy nem védi meg Nagy Imrét, Malétár Pált, Donáth Ferencet, Jánosi Ferencet, Hay Gyulát, Marian Istvánt, Szilágyi Józsefet, Vásárhelyi Miklóst és sorolhatnám. Csak azért, nem kéri ki magának, hogy a felsoroltak bizony nem voltak fasiszták, mert ők kommunisták voltak?”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csoka2000
2023. szeptember 14. 15:25
Lacika! Talán olvasd el Berend T. Iván könyvét a Trianon utáni magyar gazdasági csodáról. Ö aztán nem nevezhető kollaboránsnak.
Kotucso
2023. szeptember 10. 17:50
Le kéne jönni a kristályról Lacika!
KBA98
2023. szeptember 10. 13:36
Te mindenkinél többet tudhatsz az orosz tankönyvekről, hiszen ott végeztél! Azt nem mondom, hogy tanultál, mert, amint látjuk nem tanulsz semmiből!
gekk
2023. szeptember 10. 11:43
tapir32 2023. szeptember 09. 12:49 A tekintélyszemélyük piszkolása az én bizonytalan, szorongó, alacsony önbecsülésű, instabil önképpel rendelkező emberek jellemzője. Jusztnak Orbán a tekintélyszemélye. Szellemileg és érzelmileg függ Orbántól. Bármit mond vagy tesz Orbán, azt valami rosszra kell fordítania. Vagy Orbánnak tulajdonít valami negatívat, noha Orbánnak köze sincs hozzá. Ez az igazi infantilis függés. Tapírka, megint terelsz, igazi orbitszoponc módin. Mi lenne ha a lényeghez szólnál hozzá? Szted is igaz a kgb-és verziója? Szted is helyes, hogy orbit ls mocskos bandája kussol? Na szoponc, vezesd fel a saját véleményed. Ha van egyáltalán.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!