„Vegyétek észre, megmentettétek Európát” – üzente a magyaroknak Dominik Duka cseh érsek

2023. augusztus 08. 12:14

Megható üzenetet küldött a magyarországi keresztényeknek Prága nyugalmazott érseke.

2023. augusztus 08. 12:14
Czech Cardinal and former head of Czech Republic's Roman Catholic Church Miroslav Vlk (l) and new head of Czech Republic's Roman Catholic Church and 36th Archbishop of Prague Dominik Duka (r) attend the inauguration mass for gthe latter at the St. Vitus Cathedral in Prague on April 10.

Dominik Duka bíborossal, Prága érsekével a prágai érseki palotában lévő rezidenciáján készítettek interjút. A beszélgetés során az egyik legfontosabb téma az volt, hogy mi a véleménye Magyarországgal kapcsolatban. A Hungary Todaynek adott interjújában szóba került még, az egyetemes értékek, valamint a migráció kérdése is.

Leszögezte, hogy a nyugati civilizáció egyik alapvető értéke, a közjó fogalma mára kiveszett az európai emberek szókincséből. Szerinte ezt ismét a középpontba kellene helyezni.

A beszélgetés során fontos tényező volt Dominik Duka véleménye az egyház jelenlegi helyzetével kapcsolatban.

Csehországon belül is tudott pozitív fejleményeket mondani Prága nyugalmazott érseke. Prága nyugalmazott érseke, többek között azt, hogy a rendszerváltás utáni harminc év alatt mintegy negyedmillió embert kereszteltek meg.

Arra a kérdésre, hogy mit üzenne a magyarországi keresztényeknek, így válaszolt:

Vegyétek észre, megmentettétek Európát.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MICHAL CIZEK / AFP

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mrck3000
2023. augusztus 20. 16:09
Na de ki is ez a Duka? : https://english.radio.cz/cardinal-duka-accused-covering-case-sexual-abuse-8119233 https://www.intellinews.com/czech-archbishop-duka-defends-russian-soldiers-over-rape-of-ukrainian-women-242869/
tickletackle
2023. augusztus 09. 11:19
Ezt a cikket lektorálta valaki??? Mert tele van nyelvhelyességi hibával! Ejnye, Mandiner! Ne csökkenjen már itt is a színvonal!
Lajoss
2023. augusztus 08. 18:06
Ne röhögtessetek! :)
P_F_Juli
2023. augusztus 08. 18:04
Akkor vegyük sorba: 1. ! Tatár dúlás - a Történelmi Magyarország állította meg őket, egyes újkori kutatások szerint a muhi csatát látszólag elveszítettük, de mivel az ország egy része szabad maradt, a király elmenekült, a vereség ellenére a háborút nem veszítettük el. Európa első megmentése. 2. / Török (oszmán) dúlás. Az ország három részre szakadt. A törökök igazából Bécset szerették volna elfoglalni, és hazánkat csak felvonulási területként használták volna, nem hajoltunk meg előttük, őket is megállítottuk. Második Európa megmentése. 3. / Jelen korunk, amely a WOKE ideológia térhóditása - igazából az újkori KOMMUNIZMUS
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!