Írjunk át mindent, mert nem érthető

2023. augusztus 19. 19:31

Senki ne szégyellje, ha homofób, mert az a normális.

2023. augusztus 19. 19:31
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt

„Messze jártam, távoli vidékeken, vadak s nyugalmak között, így csak most olvastam az interjút, melyet a 24.hu készített Nádasdy Ádámmal. Fontosak ezek az interjúk, mert közelebb visznek a kor szétrohadásának epicentrumához, amelynek neve: neoliberalizmus – s minden, ami ezzel együtt jár.

Megtudjuk, hogy Nádasdy Ádám a »férjével most Londonban él«, és ez is olyan jó. Olyan megnyugtató. Az benne a megnyugtató, hogy az interjúkészítő és a nyilatkozó szándéka szerint ezt csak úgy elmondják és leírják, jelezve, ez magától értetődő és természetes. De minden normális ember fennakad és megütközik ezen, a tényen s a szóhasználaton. Majd a megütközés, fennakadás után akarattalanul is belegondol egy pillanatra az egészbe, s mivel normális családból érkezett, van anya- és apaképe, éppen ezért óhatatlanul is elképzeli Ádám bácsit mint feleséget, s ez egyszerre végtelenül groteszk és nevetséges, valamint enyhén undorító is. Ez így természetes. 

Hogy mennyire az, éppen a 444.hu portál bizonyította be, még sok évvel ezelőtt, amikor közzétettek egy anyagot, amelyben homoszexuális férfiak és lányok szerepeltek. Az volt a lényeg, hogy homokos férfiaknak meg kellett érinteniük egy női mellet, illetve leszbikus nőknek egy hímtagot. S eközben legyőzhetetlen viszolygást és undort éreztek. Az anyag szándéka szerint azt igazolta, miszerint a homoszexuálisoknak undorító az, ami a heteroszexuálisoknak magától értetődő és izgató. Ám az anyag – nyilván szándékolatlanul – mindennek az ellenkezőjét is igazolta, miszerint a normális heteroszexuálisoknak ugyanolyan undorító és viszolyogtató elképzelni azt, amit a homokosok tesznek egymással. Mindebből pedig egyenesen következik: senki ne szégyellje, ha homofób, mert az a normális.

Megtudjuk, hogy Nádasdy Ádám nagyon termékeny és sokat dolgozik. Nem is akármin, klasszikusokat ír át »mai nyelvre«, mert a klasszikusok ma már nem érthetőek, nem befogadhatóak a mai emberek, különösen a fiatalok számára, így Nádasdy »esőtetőt« ácsol föléjük s így meghosszabbítja élettartamukat nagyjából harminc évvel”.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Illieral
2023. augusztus 21. 13:07
Mondjuk ha buzikat látok benne is ilyen zsigeri undor van, de ma már leszarom, nem érdekl ő dolguk. Viszont tegnap a tűzijáték alatt láttam két 25 körüli nagyon szép lányt csokolozni és valahogy az nem volt undorító. Lehet másoknál nem így van, de úgy tűni nem maga a homoszexualitás az undorító, hanem a férfiak közötti fartúrás.
marcus1981
2023. augusztus 21. 02:16
Bayernak joga van kritizálni Nádasdy melegségét és ezzel kapcsolatos politikai álláspontját - ,ugyancsak joga van műfordítói , átdolgozói életművét bírálni. De a kettőnek nem tudom, mi köze egymáshoz. Hitvalló keresztények, meggyőződéses jobboldaliak közt is van, aki hasonló szellemben fordít. Az átdolgozás nem teszi feleslegessé az eredeti szöveget. Mindig ahhoz fognak visszatérni és mindig lesz, aki eredetiben fogja olvasni.
SABOTAGE
2023. augusztus 20. 23:21
Ugye zsóti ők buzik, de te meg a vértolvaj feleséged" fekélyek "vagytok magyarország testén!!!!!
tizennyolcfok
2023. augusztus 20. 10:06
senki ne szégyellje, ha bayerofób, mert az normális.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!