A parvenü rongy jelleme

2023. augusztus 11. 18:23

Tudom, hogy ennél súlyosabb disznóságokat is elkövettek és várhatóan el is fognak követni.

2023. augusztus 11. 18:23
Gábor György
Gábor György
Klubrádió

„Ennél ezerszer jobb volt az összes ótvaros diktátor, köztük Ceaușescu az arany WC csészéjével és WC keféjével, mert ezekben a szörnyetegekben – úgy tűnik – akadt még valami atavisztikus emberi maradvány, minimális szemérem, jóérzés, gátlás vagy nem is tudom, micsoda, szemben Szalay-Bobrovniczky Kristóffal, aki mindezektől a humán nyomoktól garantáltan mentes, maga a pőre fideszség, hiszen amazok nem múzeumokat csesztek szét, csak a maguk képére és hasonlatosságára rendezték be otthonaikat. A jelenlegi magyar hadügyminiszter viszont ugyanezt az ország egyik fontos, frekventált és kedvelt múzeumával tette meg.

Facebookon írt posztomban elmondtam, mit is gondolok arról, hogy az új honvédelmi miniszter, bizonyos Szalay-Bobrovniczky Kristóf hamisítatlan parvenüként és utolsó bunkóként kisöpörte a helyéről a Hadtörténeti Múzeumot, csak azért, hogy berakhassa oda a fenekét, s elegáns fekvésű szobához jusson, pompás panorámával.

Tudom, hogy ennél súlyosabb disznóságokat is elkövettek és várhatóan el is fognak követni, de ezt a történetet én a legszimptomatikusabbnak, a legárulkodóbbnak és a legvérlázítóbbnak gondolom az elmúlt évek során elkövetett valamennyi gazemberségük sorából.

Adott egy önmagát folyamatosan nemzetiként és keresztényként magamutogató kormány, amely akár magáénak is vallhatná a konzervatív hagyományban jól ismert szállóigét, amely szerint még ha valami csillogóan új létrehozására nem is vagyunk képesek, de legalább a régi értékeket teljes épségükben törekszünk megőrizni. Meg hát a nemzeti hagyományok, az értékek továbbadása, a család és egyéb szófoszlányok, a nap 24 órájában.”

***

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2023. augusztus 14. 08:32
Kiváló az önismerete!
anna bolena
2023. augusztus 13. 23:29
Nem tartom szerencsés ötletnek Székesfehérvárra költöztetni a Hadtörténeti Múzeumot, sőt. A központi múzeumoknak a fővárosban a helyük. Nem fogja növelni Székesfehérvár látogatottságát, ki a csuda fog odautazni egy kiállitás kedvéért. Másrészt ez a lelki toprongy Gábor a relativizáló szövegével az aljasság és az empátiahiány olyan mértékét hozza, ami döbbenetes. Szerinte Ceaucescuék "nem múzeumokat csesztek szét, csak a maguk képére és hasonlatosságára rendezték be otthonaikat". Ez olyan, mintha Hitlernek csupán annyit rónának fel bűnéül, h elzabrálta a zsidó családok műtárgyait.
llnnhegyi
2023. augusztus 13. 20:15
Izzadnak,szenvednekn a büdöslábú komenista maradványok! Jól van ez így!
B_kanya
2023. augusztus 12. 15:18
Osztap_Bender 2023. augusztus 12. 07:46 " /Egy kis adalék a HM működéséhez: mikor fognak megjelenni a vizsgálati eredmények a valamikori csehországi és kecskeméti Gripen balesetekről," Repülős márta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!