A horvátoknak sikerült

2023. augusztus 16. 08:46

Értelmes és építő közbeszéd indult Trianon meghaladásáról.

2023. augusztus 16. 08:46
null
Huth Gergely
Huth Gergely
Magyar Nemzet

„Miközben a Békés Márton-i értelemben vett nemzeti blokk egyik része (nevezzük »blokknak«) lassan bezárja magát a számunkra idegen, angolszász neokonzervativizmus ideológiai börtönébe (lásd L. Simon László okfejtését az MCC Feszten szerzett benyomásairól), végre a »nemzeti« rész is ébredezni kezdett. Ennek egyik jele, hogy újra értelmes és építő közbeszéd indult Trianon meghaladásáról, a rendszerváltoztatás utáni két zavaros évtized hibáiról és árulásairól, a revizionizmus útjáról.

Ennek elsőrangú példája a Gloria Victis Közhasznú Alapítvány elnökének, Mátyás Sándornak itt, a Magyar Nemzetben megjelent írása, melynek már címe is markáns: Dél-tiroli típusú önrendelkezést az elcsatolt területeken! Az »elcsatolt« kifejezés önmagában sokat sejtető, hiszen az elmúlt évtizedekben a puhább konzervatív véleményformálók a revizionista fogalomtárunkat teljes egészében átengedték a Magyar Gárdától Jakab Péter bohócpártjáig terjedő ideológiai szélhámosoknak. Ez hiba volt, hiszen szégyenkezés és PC-béklyó nélkül kell beszélnünk feldolgozhatatlan veszteségünkről, történelmi hazánk szétszabdalásáról és a helyreállítás lehetőségéről. Mátyás Sándor így fogalmaz:

»Kultúránk lemorzsolódása az elcsatolt területeken az elmúlt évtizedekben döbbenetes méreteket öltött. A globalista ködösítésnek kiszolgáltatott nagyvilágnak tudnia kell, hogy ami nekünk itt a Kárpát-medencében drámai fejlemény, az a nemzeti kultúrákból táplálkozó egyetemes civilizációnak szintén hatalmas veszteség. Hogyan lehetne ezen az enyészetnek kitett állapoton javítani? […] egyértelmű, hogy maximális jogokat biztosító autonómiá­val« – írja a szerző, aki első lépésként ­2024-re Hungária-nap kitűzését, az egész történelmi Magyarországot átfogó élőlánc megvalósítását javasolja. Ez csak egy jó példa a helyes, nyílt beszédre. A rossz példa pedig az utódállamok politikai elitjeihez való öncélú, önfeladó dörgölőzés – amit sajnos konzervatív körökben is megtapasztalhatunk.”

Fotó: Illusztráció (Forrás: Kékjáték Kiadó)

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2023. augusztus 22. 15:38
Az írás - mint minden vélemény cikk - szubjektív. Olyan ember szellemi terméke aki láthatóan nem ismeri a horvát gondolkodásmódot. Mo horvátokkal határos vidékén már nagyon régen elterjedt a mondás. A horvátnak délig van esze. Így kell értékelni Huth írásának tartalmát....hát még a címét....
Skywalker_bp
2023. augusztus 17. 12:02
Kedves Huth Gergely! Ez komoly? Ez az írás. Revizionizmus? Hol? A Partium-ban alig élnek magyarok. A székelyek termékenységi rátája alacsonyabb, mint itthon. Az elvándorlás bődületes. Te halottán már olyanról, hogy reálpolitika? És mi lenne a Felvidék visszacsatolás után? A krumpli nem étel, tót nem ember - magyar közmondás. Majd egy országban fogunk élni? Szerintem ott ezt a többség nem fogja akarni
ZZoltan
2023. augusztus 17. 01:23
Félelmetes, hogy manapság eltünt a revízió gondolata. A többség becsicskult - Libsi lett, és pucsít a sohasem létezett utódállamoknak. Pedig a bécsi döntések szerinti területeken (kivéve Kárpátalját (-mondjuk ott meg ukrán nem sok él, csak ukránnak hazudott ruszin)) MINDENHOL magyar többség van ebben a percben is. Ez alá nem adhatjuk. Haderőfejlesztés még 10x keményebben. És lesni a kedvező alkalmat!
Syr Wullam
2023. augusztus 16. 10:49
Most akkor Békés passzé, L. SImon lett a cool? :-)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!