Miért veszítünk mindig?

2023. július 18. 09:20

A kormánykritikus közbeszédben kevésszer hangzik el ez a kérdés, holott fontos lenne válaszolni rá.

2023. július 18. 09:20
null
Tárkányi Péter
Tárkányi Péter
Mérce

„A státusztörvény megszavazása jó alkalom arra, hogy megkérdezzük: miért buknak el sorra a különböző kormánnyal kritikus csoportok tiltakozásai? A kormánykritikus közbeszédben rendkívül keveset reflektálunk erre, pedig most már igazán ideje lenne feltenni magunknak ezt a kérdést.

Jellemzően az alábbi két magyarázatot kínálják a kormánnyal kritikus, közélettel foglalkozó politikusok, újságírók, megmondóemberek és tapasztalatom szerint gyakran a hétköznapi emberek is:

  1. A magyarok ilyenek, semmi nem érdekli őket, jó nekik ami van. »Birka nemzet vagyunk.«
  2. A Fidesz bedarálta a jogállamot, leuralta az államigazgatást, a gazdaságot és a sajtót, ekkora ellenszélben nem lehet nyerni.
    Ebben a cikkben egy harmadik választ is szeretnék felkínálni.

A kormánnyal kritikus politikai/civil csoportosulások azért sikertelenek, mert nem végeznek kellően kiterjedt és mélyreható szervező munkát. Másképp megfogalmazva: a kitűzött célok és a csoportok szervezettsége, beágyazottsága és mozgalmi tudása köszönőviszonyban sincsenek egymással. Az az állításom tehát, hogy ezeknek a kezdeményezéseknek egy jelentős része egy jól működő jogállamban is elbukna.”

Nyitókép: Mandiner/Mártai Dávid

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. október 01. 22:13
Aki lehülyézi a választókat, nem szavaznak arra.
survivor
2023. október 01. 22:07
Fegyenc8 Hát kb. ennyi. Nincs köztük egy tehetség se. És: a népnek adni kell, nem szidni.
survivor
2023. október 01. 22:05
LEURALTA az anyád picsáját.
tapir32
2023. július 19. 00:56
Hiába próbálkozik az ellenzék a forint gyengítésével, az infláció gerjesztésével, az EU-s pénzek visszatartásával megbuktatni a kormányt, ha az ellenzéknek hiteltelen a szava, hiteltelenek a szakértői, hiteltelenek és alkalmatlanok a vezetői.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!