Honvédelem a suliban

2023. július 08. 09:39

Remélem, van esti tagozat is, felnőtteknek.

2023. július 08. 09:39
null
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Népszava

„Az új tárgy, ha nem minden suliban kötelező, még ki is elégíthet valamilyen érdeklődést, legalábbis nem árthat sokat. Azt azért csak nem mondják meg a diákoknak, melyik piacon lehet kéz alatt bárkinek fegyvert vásárolni.

És vannak sikeresnek értékelt előzmények is. 2017-ben indították el a csatlakozó iskolákban a Honvédelmi Kadét Programot, hogy »tudatosítsa a haza védelmének fontosságát, valamint hozzájáruljon a fiatalok felelős állampolgárrá neveléséhez«.

Tuti, hogy az összes kormánytag kijárta a képzést. Csakis a haza védelme érdekében nem hajlandók erősíteni Svédország felvételével a katonai védelmi szövetséget, amelyhez tartozunk.

A kadétprogramban már szerepelt egy »Honvédelmi ismeretek« tantárgy. Nyilván az ahhoz készült kerettantervet veszik most is alapul. Engem lenyűgözött. Szerepel benne a »Vigyázz! Pihenj! parancsokra történő szabályos tevékenység, a fordulatok álló helyzetben, a tiszteletadás módozatai«, és a »túlélési ismeretek« is.

Ez a »fordulatok álló helyzetben« a politikában is hasznos lehet. Így szavazhatta meg Orbán sokadjára az itthon kiátkozott szankciókat, így vihetik vágóhídra a »nem-megszorítás« megszorításokkal a családtámogatások szent tehenét is.

Nem baj, mi meg majd tanulmányozzuk a »túlélési ismereteket«.

Remélem, van esti tagozat is, felnőtteknek.”

***

Nyitókép: MTI/Vajda János

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2023. július 12. 20:01
Ez a pufajkás szutyok mikor fog már elpatkolni? Meddig fizetjük a nyugdíját ennek is?!
Obsitos Technikus
2023. július 10. 10:06
Ez de szar..
Menhetten
2023. július 09. 07:49
Nyolc matekszakos tanár közül összesen öten távoznak a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium tanári karából. És folytatódik.. :(
Kiababa1
2023. július 08. 21:58
Cinikus lotyó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!