Felmérés: A magyar választók 32 százaléka a Fidesz mellett áll

2023. május 10. 20:39

Az ellenzéki pártok közül a DK mutat növekvő tendenciát.

2023. május 10. 20:39
null

A nagyobbik kormánypártot a magyar választókorú lakosság 32 százaléka támogatja. A többi politikai erő támogatottsága alig, 1-1 százalékponttal változott – ismertette a Závecz Research szerdán közzétett pártpreferencia-kutatását a Telex.

A felmérésből az is kiderült, hogy „az egyetlen kivétel a Fideszen kívüli növekedés alól a Demokratikus Koalíció”. A Gyurcsány Ferenc vezette ellenzéki párt az utóbbi három hónapban növekvő tendenciát mutat, és jelenleg 13 százalékon áll.

A többi párt támogatottsága a következőképp alakul:

Mi Hazánk: 6 százalék

Momentum: 5 százalék

Jobbik: 4 százalék

MSZP: 3 százalék

Kétfarkú Kutya Párt: 3 százalék

LMP: 2 százalék

Párbeszéd: 2 százalék

Mindenki Magyarországa Néppárt: 1 százalék

A biztos választók körében a Fidesz 50, a DK 19, a Mi Hazánk pedig 7 százalékon áll.

A választók kevesebb, mint fele menne el most vasárnap szavazni

A közvélemény-kutatóintézet arra is felhívta a figyelmet, hogy bár „nem túl aktívak a választópolgárok, ha most most vasárnap lenne egy választás, csak 48 százalékuk menne el szavazni”. A Fidesz és a DK támogatóinál erősebb a „voksolási vágy”, ott 61 százalék járulna az urnákhoz.

A felmérést a Závecz 2023. április 28. és május 5. között végezte összesen ezer 18 évnél idősebb magyar állampolgár megkérdezésével – írta a Telex.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

***

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2023. május 11. 09:06
Latom idefujta a szel a dk s szemetet.. Na fiúk lehet érvelni.. Már kérdeztem máshol is Mire akarjátok le cserélni az isten haza családot? Melyek az értékeitek amelyek mögé fel lehet sorakozni? Ki az aki képviseli a ti értékrendeteket? Gyurcsány és Gyurcsánynné? Értsétek meg nincs alternatíva Gyurcsány és a DK Vagy Orbán Viktor és a Fidesz -KDNP... Ezekből lehet választani ..
kitiltott
2023. május 11. 09:01
Az összes Jobbikos szavazó dafke a DK ra fog szavazni ?
kaffogó hebrencs
2023. május 11. 09:00
Közel másfélszeres előnyben vannak a magyar érdekeket képvieslő pártok (Fidesz, Mi hazánk). Tehát sikerült megőrizni a 2022-es pozíciókat. Indulhat az ajvék, libsik.
llnnhegyi
2023. május 11. 08:35
Ez korai felmérés stabil 5. 2/3-t jelent a Fidesz/Kdnp koalíciós pártoknak. ( a moslékkoalíciósok pártjait, barátságosan felül mérte!) (A 2. legerősebb a Mi Hazánk Mozgalom!!!) Dolgozzatok moslékosok, vagy jövőre zömében kiestek!-:)) Ostobák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!