Kiadós jégesők kísérték Nyugat-Magyarországon a szupercellát

2023. április 29. 21:48

Percek alatt fehér lett néhol a táj.

2023. április 29. 21:48
null

Heves zivatarok miatt Zala vármegyére másodfokú, narancs riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombat délután. 

„Az északnyugatról délkelet felé gyorsan áthelyeződő cellákat helyenként 70-80 kilométer/órát meghaladó széllökés, döntően 1-2 centiméteres, egy-egy helyen 2 centiméternél nagyobb jég, valamint intenzív csapadékhullás kísérheti” – közölte az OMSZ hivatalos oldalán.

Az előrejelzés pontosnak bizonyult: 

a Zalaegerszeg mellett elhaladó szupercellát többfelé kiadós, apró szemű jégeső kísérte.

Tél lett a tavaszból

Az osztrák-magyar határnál, Alsóújlaknál pedig még súlyosabb volt a helyzet, a hirtelen lehulló jégeső miatt percek alatt tél lett a tavaszból, kifehérdett a táj. Erről több videó és fotó is felkerült az internetre.

Ezek közül egyet alább tekinthetnek meg:

Nyitókép: Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebok-oldala

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2023. április 30. 07:37
Áprilisi tréfa? Május szeszélye ugyan mit hoz?
Dr. Greta Grünberg
2023. április 29. 22:59
A pápa most csak egy jégesőnyi büntetést tudott kijárni odafent, de majd még számolnak! A meccsjárós gépet is lehetne egyszer...
need-info
2023. április 29. 22:38
Már a cellákban sincs nyugalom...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!