Itt van, mi várhat pontosan a Völner–Schadl párosra

2023. február 17. 11:58

A vádirat nem csak letöltendő börtönbüntetést, hanem egyéb joghátrányokat is tartalmaz.

2023. február 17. 11:58

Amint arról a Mandiner is beszámolt, pénteken elkezdődött a Völner–Schadl-ügy a Fővárosi Törvényszéken, melynek során cikkünk írásakor kerül sor az előkészítő ülésre, amikor a bíróság ismerteti a vádirat tartalmát, vagyis azt, hogy a nyomozást követően az ügyészség milyen bűncselekménnyel vádolja a vádlottakat. Emellett ezen az ülésen a vádlottaknak lehetőségük van a váddal egyezően elismerni a bűnösségüket. Ha ezt valamelyikük megteszi, akkor azzal lemond a tárgyaláshoz való jogáról és tárgyalás nélkül kapja meg az ítéletét.

Mi várhat Völnerékre?

Ami – beismerés esetén – a volt államtitkár esetében maximum

8 év, a végrehajtó-vezér esetében 10 év szabadságvesztés.

A végső ítélet a beismerés enyhítő körülménye miatt valószínűleg kevesebb lenne, de ugyanúgy életbe lépnének a további joghátrányok, melyeket a 22 oldalas vádirat tartalmaz. Ugyanis

az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság Schadlt 200 millió, míg Völnert 25 millió forint pénzbüntetésre, továbbá mindkettőjüket 10 év közügyektől eltiltásra, jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltásra ítélje, és rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást a jogtalan gazdagodásuk erejéig.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kékvérű
2023. február 17. 13:33
Ha 8-10 év mérvadó, akkor vetya is megér vagy 300 évet.
llnnhegyi
2023. február 17. 13:10
Hivatali (kegyetlen pofátlan) visszaélésért+ 5 évet nekik. 2025-re lezárják a pert,a bűnözőket bezárják??
Robin Hood
2023. február 17. 13:03
Volt régen az az örökbecsű kabaréjelenet,ahol mindenki "összefosta" magát(képletesen): "Ha én egysze kinyitom a számat,ha én egyszer elkezdek beszélni." Völner miért nincs előzetesben vajon?
Paskai
2023. február 17. 13:00
Az ebihalak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!