Folytatódik az Eötvös József Gimnázium körüli botrány: újabb felvételek kerültek napvilágra

2023. január 26. 12:37

A Metropol értesülései szerint régi „gyakorlatról” van szó. Keressük az érintetteket, amint válaszolnak, cikkünk frissül.

2023. január 26. 12:37
null

A Metropol szerint évek óta bevett „gyakorlat”, hogy pénzt fogadnak el a fővárosi elitgimnáziumban a diákok, leendő diákok szüleitől. A lap már szerdán közölt egy hangfelvételt arról, hogyan próbálja egy apuka bejuttatni a gyermekét a fővárosi elitiskolába.

A Metropol oldalán csütörtökön közölt hangfelvételen egy apa és az iskola mögött álló alapítvány vezetője beszélgetése hallható.

„Nem mi vagyunk az első kísérleti nyulak”

„Azt mondtad, hogy nem mi vagyunk az első kísérleti nyulak ebben a helyzetben, és itt zárójelben jelezném, hogy igaz, amit mondtál, mert a mi ismeretségi körünkben is van olyan, ma is az Eötvösbe járó gyermek, aki általánosban bukdácsolt, majd a hatosztályosba felvették. Van ilyen három a körünkben, hol saját gyermek, hol unoka” – mondja az édesapa a felvételen, amire Kálmán Gábor alapítványi elnök végig helyesel.

Az alapítvány első embere végig azzal nyugtatja az édesapát, hogy nem az első olyan alkalom, hogy Moss László igazgató a saját hatáskörében vesz fel gyermekeket – írta a Metropol.

A felvételt alább hallgathatják meg:

Ahogy arról a Mandiner korábban beszámolt, hangfelvétel kering arról, hogy pénzért akarnak bejuttatni egy diákot az Eötvös Gimnáziumba. Hogy valóban ez történik a felvételen, vagy sem, egyelőre nem világos. A Mandiner ezért az érintettekhez fordult kérdésekkel. A rendőrség lapunk megkeresésére küldött válaszában azt írta szerdán, az ügy kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányságra nem érkezett feljelentés. 

Kerestük Moss László igazgatót és Kálmán Gábort, az alapítvány vezetőjét, valamint a gimnáziumot is az ügy kapcsán, de tőlük eddig nem érkezett válasz.

Az újabb sajtóértesülések kapcsán ismét levelet küldtünk az érintetteknek. Amint jelentkeznek, frissítjük cikkünket. 

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2023. január 27. 08:15
Érdekes hogy most pattant ki az ügy! Nos ez már régi gyakorlat,sokan sonkáért kapnak diplomát.Ez a szocialista összeköttetés helyettesítése.Csak halkan megjegyzem az állami szférában de a magán szférába is a "pénzes" hatalmi kapcsolatok aranyárba vannak.Szóval ez nem újdonság,azaz f direktorúr igyunk egy kávét és a buta gyerek máris bekerül az elit suliba és vagy egy jól fizető munkahelyen.Nos pénz és punci ez megy ma minden szinten!
5m007h 0p3ra70r
2023. január 27. 04:38
Továbbra sem értem miért lényeges valakinek hogy ilyen helyre járjon a gyereke. Thai ribancok pálmalegyezővel szolgálnak fel koktélt? Vagy?
pragmatika
2023. január 26. 18:02
Egyébként ez a hír engem egyáltalán nem ért meglepetésként. Az "elit" így tartja fenn, már már generációs távlatokban is, a jelenlétét, a társadalom felsőbb rétegeiben.
Ekrü
2023. január 26. 17:56
"Kezdem unni, hogy napi szinten hazudtok."- Már bocs, de ez a ti privilégiumotok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!