Kövér: A cseh parlament elnökeinek hazánkra vonatkozó megjegyzései igaztalanok és tiszteletlenek

2022. november 17. 19:13

A magyar országgyűlés elnöke sajnálja, hogy elhalasztják a V4-es pozsonyi házelnöki találkozót.

2022. november 17. 19:13
null

Kövér László házelnök sajnálattal veszi tudomásul a V4-es pozsonyi házelnöki találkozó elhalasztását – közölte az Országgyűlés sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy az elmúlt 30 évben a négy ország regionális együttműködésével az ideológiai különbségeket is áthidalva sikerült együtt képviselni a közös érdekeket. „A cseh parlament elnökeinek hazánkra vonatkozó megjegyzései igaztalanok és tiszteletlenek, nem felelnek meg a tényeknek, és kétségbe vonják a magyar kormány azon jogát, hogy politikáját a magyar nemzeti érdekek mentén alakítsa” – olvasható a közleményben.

(MTI)

Tovább bontják a V4-eket: a cseh és lengyel házelnökök bojkottálnak, mivel nem akarnak egy asztalhoz ülni a magyarokkal

Markéta Pekarová Adamová, a cseh parlament házelnöke és Milos Vystrcil, a cseh szenátus elnöke bojkottálta a V4-ek találkozóját. Nem akarnak egy asztalhoz ülni a magyarokkal - írta meg a Seznap Zprávy cseh lap. A lap hozzátette, hogy a két cseh politikuson túl még a lengyel szejm két kamarájának vezetői sem vesznek részt a találkozón.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 223 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dezilluzionista
2022. november 18. 12:19
Elmeroggyant.
Sany Xepi
2022. november 18. 07:58
A V4 eddig tartott, engedjük el.. A három másik tag nagyon utálja az orosz energiát, de azért külön megállapodásokat azért összehozott.....
Szkeptikus fickó
2022. november 18. 07:56
A nagy, EU-t ellensúlyozó, V4-es barátság!
Namond
2022. november 18. 07:52
Kétségtelen kínos kijelentések és váratlanul zörgették meg a harasztot. Fel is ugrott az őrszem, jelszót kérve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!