Péntekre is demonstrációt hirdetettek a pedagógusok szakszervezetei

2022. október 14. 09:14

Mutatjuk a részleteket.

2022. október 14. 09:14
null

Péntekre is országos megmozdulást hirdetett a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, amelyen újra a magasabb fizetésért és a sztrájkjog visszaállításáért tüntetnek.

A két szervezet több tankerületnél és iskolánál élőláncos demonstrációt hajt végre.

A tüntetők követelései között továbbra is a béremelés, valamint a munkaterhek csökkentése, a sztrájkjog visszaállítása és a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból kirúgott tanárok visszavétele szerepel. A tüntetők azt is követelik, hogy másoknak se szüntessék be a munkaszerződését.

Így emelkedik a pedagógusok bére

A két szakszervezet azután is ragaszkodik a munkabeszüntetéshez, hogy Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón elmondta, amennyiben a kormány és az Európai Unió között létrejön az egyezség,

jövőre 20,8 százalékkal, 2024-ben 25 százalékkal, 2025-ben pedig a jelenlegi bázishoz mérten közel 30 százalékkal növelik meg a pedagógusbéreket, azaz 2025-re bruttó 777 ezer forint körül lesz a tanárok bére.

„Ha valaki jogszerűen vesz részt sztrájkban vagy tüntetésben, akkor semmilyen szankció nem érheti” – szögezte le csütörtökön a Kormányinfón Gulyás Gergely.

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Összesen 214 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. október 15. 08:01
SZÓRAKOZUNK, SZÓRAKOZUNK AZ UCCÁN? OSZT' A BÖRTÖNÖK MEG ÜRESSEK? NEM LESZ ENNEK JÓVÉGE OSKOLAMÁJSZTER DÉKÁS MEG MOMENTUMOS..POLITIKUSJABRANCOK! TANULNI KÉÉK' AZ OSKOLÁBA, S NEM POFÁZNI SZAKMÁNYBA REGGELTŰL ESTVIG--BASSZÁTOK MEG SZELLEMI FOGYATÉKOSKÁM......
Cilinder
2022. október 14. 17:41
A mai tanárok nagy része egy fillér emelést sem érdemelne,mivel szakmailag,módszertanilag nincs a helyzet magaslatán finoman szólva. Ami ezt a hisztériát illeti felháborítónak tartom főleg így hogy ekkora fizetésemelést fognak kapni.Aki gyerekeket használ fel saját cééjainak eléréséhez azokat mind kirúgnám! Nem csoda,hogy nem örvendenek társadalmi megbecsülésnek,azért nagyon jól kellene tanítani! Azok között vannak a jó tanárok akik most is tanítanak és nem cirkuszolnak!!
madar299
2022. október 14. 15:37
A társadalom is megfogalmazhatja az elvárásait , legyen igen több pénz , de akkor , szűntessék meg pl. a " kisállat simogató iskolákat" , ahol a megőrzésen kívül alig történik érdemi munka. A m.bért nem fűnyíró elven kellene szétosztani/szétszórni ! A valódi és az eddig csak halasztgatott /görgetett "rendszerváltás" kikényszerítése - a 150 gyermek létszám alatti iskolák összevonása, központosítása , iskolabuszok beállítása . - a bontott csoportok megszüntetése - valódi minősítési rendszer bevezetése /nem csak alibizni/ - évente teljesítmény értékelés, a szülők bevonásával Kevesebb pedagógussal , lényegesen magasabb fizetésért , a minőségi oktatás kikényszerítése. Az alkalmatlanok kiszűrése , visszaminősítése , elbocsátása. A leggyengébb multinál is nagyobb a fegyelem az elvárás és a rend mint a mi "iskoláinkban" , had hulljon ki a férgese ! Fölösleges és igazi pénzkidobás, az ún. "kisállat simogatók" fenntartása. Bocsánat , túlzottan elragadtattam magam. Sikerült túl sarkosan fogalmaznom ,de azért ettől senki se ijedjen meg , ezekből semmit sem fognak megvalósítani, még akár 1 milla nettóért sem ! Több pénzért is marad minden a régiben , " ha nekünk így is jó" ! (Zorán)
MintaPedagógus
2022. október 14. 15:22
Ócska rongytanárok, politikai agitátorok! Semmire keresnivalótok az iskolai épületeken belül!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!