Íme a taxisblokád idején készült videó, amit anno nem mert leadni a közmédia

2022. október 28. 11:15

Egy vágatlan, muszter anyag került nyilvánosságra, amelyen többek között a parlament ablakából kihajoló Horváth Balázs korábbi belügyminiszter látható.

2022. október 28. 11:15
null

A harminckét éve történt taxisblokád idejéből származó, eddig nem látott felvétel került nyilvánosságra csütörtökön. Mérvadó vélemények szerint a blokád a törvényesen megválasztott Antall-kormány elleni államcsínykísérletnek nevezhető, amiben jócskán szerepet játszott az átmentett kommunista titkosszolgálat és az akkori ellenzék egy része – írja a PestiSrácok.

A lap által közölt felvétel a Magyar Televízió archívumából került elő; 1990. október 27-én forgatták, ám sosem került adásba, így egy nyers, muszter anyagot látni, melyen a blokádisták ellen és a kormány mellett tüntetőket rendőrkordon választotta el a taxisoktól.

A parlament ablakából a kormány szimpatizánsait Jeszenszky Géza külügyminiszter és Horváth Balázs belügyminiszter üdvözölte. Utóbbi azért is volt főszereplő a taxisblokád során, mert ebben az időszakban történt Antall József daganateltávolító műtétje, és éppen Horváth helyettesítette a kormányfőt. Nem véletlen, hogy a diktatúrából átmentett álrendszerváltó média, valamint a Göncz Árpád államfő, Pető Iván SZDSZ-elnök és Hankiss Elemér köztévéelnök nevével fémjelezhető klikk éppen őt próbálta leginkább lejáratni – írja a portál.

– mondja a riporternek egy kormánypárti tüntető.

A Magyar Televízió, amelyet akkor Hankiss Elemér vezetett, mégsem közölte ezeket a képsorokat. Helyette olyan, manipulatívan megvágott képsorozat került adásba, amelyet látva egy ország gondolta azt,

hogy a néhai Horváth Balázs belügyminiszter tökrészegen imbolyog az Országház ablakában, ahonnan integetés közben majd’ kiesik.

Nyitókép: MTI Archív/Talum Attila

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bozgor 55
2022. november 06. 18:50
Érdemes elolvasni, Szatmári Jenő István könyvét,a "Majdnem halott újságíró nem hazudik"-ot! Abban tökéletesen leírja,mert ő a túlsó oldalon állt,hogyan szervezte az SZDSZ a blokádokat!
KBA98
2022. október 28. 19:34
csakhogy ezt mi láttuk
csak ésszel
2022. október 28. 19:12
Persze, hogy nem részegül imbolyog Horváth Balázs az ablaknál. Ő volt a legfelelősebb ember akkor ott. Felállt egy székre, hogy jobban látszódjon. Megnéznék akárkit, aki adott helyzetben határozottabban venne fel ott testtartást több emelet magasságban, minimális imbolygás nélkül.
BlancoAgilon38
2022. október 28. 17:19
Rumos Balázs ellopta az egész showt. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!