A drogügyekkel gyanúsított divattervező, aki szégyelli, hogy magyar – Herczeg Zoltán portréja

2022. október 27. 18:01

A O1G-pólók tervezője megjárta Amerikát is, de onnan csalódva távozott. Herczeg Zoltán 2020-ban minősíthetetlen hangnemben szidta a vidékieket, szerinte félelem és kiszolgáltatottság uralkodik ma Magyarországon. Portrénk!

2022. október 27. 18:01
null
Baranya Róbert

A hírek szerint le van sújtva a történtek miatt a kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt pár napja őrizetbe vettmajd letartóztatásba helyezett Herczeg Zoltán divattervező, de mivel volt kollégista, nem meglepőek számára a börtönkörülmények. Herczeg – aki kihallgatásán a drogfogyasztást elismerte, de a terjesztést nem – ismerőse szerint folyamatosan azon rágódik, miért történt ez vele.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy

Herczeg Zoltánnál többek között 16 gramm kokaint és készpénzt is lefoglaltak.

Közgáz és Anthrax 

A most ötvenéves divattervező a Közgazdaságtudományi Egyetemet is megjárta a '90-es évek elején, de nagyon távol került ettől a területtől. Akkoriban még az Anthrax amerikai speed metal zenekar iránti rajongás határozta meg életét és egyben az öltözködését, és az egyetem alatt már saját tervezésű és saját keze által alkotott ruhákban járt.

A rockzene iránti rajongás hozta meg neki az első igazi megbízást is, így lett a Hooligans együttes fellépő ruháinak tervezője, de megbízást kapott a Back II Black színpadtervének megalkotására is. Az egyetem után már komolyan a divatszakma felé fordult,

kollekciókat tervezett és saját üzletet nyitott a Belvárosban.

Később több hazai és nemzetközi díjjal is jutalmazták munkáját, a sikerek hatására pedig saját márkát alapított.

A divatszakma mellett Herczeg a médiába is beköszönt, egyre többször szerepelt kereskedelmi tv-k műsoraiban vagy bulvárlapokban. 2009-ben ismerkedett meg Michael Madsen amerikai színésszel, akivel saját weboldalán oldalán található bemutatkozás szerint 2015-ben közel volt ahhoz, hogy közös brandet alapítson. „Ezt tartja karrierje szakmai csúcsának” – mondta akkoriban.

Csakhogy az amerikai kaland csalódással végződött: Herczeg kiköltözött az Egyesült Államokba, de nem jöttek a megbízások, a beígért munkák, így jelentős anyagi veszteséget elkönyvelve hazatért.

Herczeg a március 19-i kockásinges tüntetésen
Herczeg a március 19-i kockásinges tüntetésen

„Nemzethy Paraszt”

A szakmát és a médiaszereplést így itthon folytatta, és közéleti témákban is egyre többször szólalt meg, az Orbán-kormánnyal szembeni véleményét pedig az általa tervezett ruhákban is megjeleníttette.

Így születtek meg a webáruházában kapható O1G valamint a Nemzeti Dohányboltok logóját idéző

amiket „fricskának” szánt.

A 2020-as időközi országgyűlési választás után – amelyen a fideszes Koncz Zsófia nyert – egy Facebook-bejegyzésben minősíthetetlen stílusban szidta a vidéki embereket.

Úgy tűnik, ha orbán egyenesen a szájukba sz..na, akkor is őt választanák meg, mert az övé valahogy finomabb, élvezhetőbb. Eszükbe se jut, hogy ürülék helyett van ehető, éltető, emberi táplálék is” – írta a bejegyzésben. Egy 2021-es interjúban pedig arról beszélt, szégyelli, hogy magyar és hogy

Ezzel együtt nem lepődött meg a tavaszi választás eredményén, és rájött, hogy „teljesen mindegy ki nyer, egyik oldal sem képviseli igazán a ma létező legnagyobb problémát, a klímaváltozást, az önfenntartást, a tiszta, szabad létezést”.

Zöld fordulat 

Már ez is jelezte, hogy Herczeg új irányba fordult. Bevallása szerint végleg szakítani akar a divatszakmával, mert a divatnál vannak fontosabb kérdések, így például a környezetvédelem és a fenntarthatóság. Mint mondta, ezért önálló mozgalmat kezdett építeni, hogy újfajta közösségi létezést, kultúrát teremtsen, „ami a tiszta élelmiszerre, a tiszta ivóvízre, a tiszta levegőre és innen a tiszta emberi lélekre, tiszta emberi kapcsolatokra helyezi a hangsúlyt”. Az szerinte egyéni felelősség, hogy ki mit tud ennek érdekében tenni.

Legutóbbi Facebook-bejegyzésében Novák Katalin köztársasági elnök öltözködésének elemzése kapcsán ugyanakkor arról értekezett, hogy

Ha »rosszat« írok Novák Katalinról, nem lesz munkám, elveszítem a kenyerem, nem jönnek a megrendelések, nem kapok támogatást, pályázati pénzt, végem van. Köszönöm, de sajnos nem kockáztathatok, sajnos nem vállalhatom” – írta.

 

Nyitókép: Facebook

Összesen 492 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. december 04. 09:34
Akkora zsido,mint ide Lajosmizse. Mitől lenne magyar?
Zoltan70
2022. november 08. 11:56
Nem kell szégyenkezni, annyira vagy te magyar, mint zselé. Semennyire! Egy hazátlan, szar ember vagy sem több, sem kevesebb. Viszont divattervezőnek is szar vagy, amit jól jelez, hogy az oly nagyra tartott Ámerikában sem kellettek a gönceid senkinek. Szart ott sem vesz az ember. Lassan a helyedre kerülsz, oda, ahová való vagy. Ez van!
zoldzolko
2022. november 02. 16:17
Nevek? Elég ránézni bizonyos politikusokra egyből világos... Szerinted ha felszínre bukkant pár kokainozos balhé meg buzulás,kurvazas akkor miért lehetne több is? Deutsch, Rogán, szájer, borkai,habony a fő ideológus? Nem elég? Nehogy azt hidd hogy ezek szent emberek.
Gsss
2022. október 28. 20:50
Egyetértek, nagyon nagyon sokan szégyelljük, hogy ez fasz Herczeg Zoltán magyar. De remélem jó időre bezárják a böribe és ott jó nevelést fog kapni a többiektől. A mellette kiálló barátainak is kellene egy kis üdülést szervezni a böribe, mondjuk Czutor művész úrnak és a házibulijaiban résztvevőknek. De nem féltem a"pesti" elitet, találnak majd más beszerzési forrást, hogy tudjanak repülni meg szuper okosokat mondani. Ehhez úgyis nagyon értenek. Hülye seggek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!