Szupercellákkal és jégesővel zárulhat a zivatarszezon

2022. szeptember 15. 13:18

Több megyében első és másodfokú riasztás van érvényben.

2022. szeptember 15. 13:18
null

Az ország déli, délnyugati felén szupercellák is kialakulhatnak, heves kifutószél és jég is jöhet csütörtökön az Időkép előrejelzése szerint. 

Az oldal modellszámításai szerint, nagyjából

a Balaton–Kecskemét vonaltól délre számíthatunk a hevesebb eseményekre.

A szupercellákat ott heves, akár 80-100 kilométerper órát is meghaladó kifutószél, sőt néhány centis jég is kísérheti. Egy adott hely felett akár több cella is átvonulhat, ami nagy mennyiségű, akár fél-egy havi csapadékot is eredményezhet – hívták fel a figyelmet.

Riasztást adott ki több megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Országos Meteorológiai szolgálat több megyére is másodfokú riasztást adott ki. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán megosztott információk szerint az érintett területeken hevesebb zivatarok alakulhatnak ki, és a villámlások mellett kockázatot jelent a szél és a jégeső is.

A riasztások által érintett területeket, járásokat az alábbi hivatkozáson elérhető, folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Haramia
2022. szeptember 15. 15:41
A szupercella egész elviselhető ha videón nézed, mondjuk Sylvester Stallone főszereplésével. :)
szodabár
2022. szeptember 15. 13:50
Sajnos már későn jön. Délen Csányi elvtárs jégelhárító rendszere az esőt is elhárította, úgy egész nyáron. Köszönjük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!