Állatvédő alapítványt hoz létre a kormány

2022. szeptember 20. 06:52

Az alapítvány vagyonának biztosításáról a kormány gondoskodik, működését 2024-től évente fogja támogatni.

2022. szeptember 20. 06:52
null

Előterjesztést nyújtott be az Országgyűléshez Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes: eszerint 2024-től új állatvédő alapítványt hozna létre a kormány „Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány” néven. Az előterjesztés szerint az alapítvány célja, hogy az állatvédelem fejlesztésével és népszerűsítésével kapcsolatos feladatokat lásson el, valamint az állattartás felelősségét tudatosítsa – írja a HVG.

A törvénnyel hivatalosan a következő feladatokat testálnák a szervezetre:

  • az állatvédelemmel kapcsolatos tájékoztató portál működtetése,
  • állatvédelmi szakmai konferenciák koordinálása,
  • állatvédelemmel kapcsolatos országos kommunikációs és érzékenyítő kampányok, illetve állatvédelmi pályázatok lebonyolítása és felügyelete,
  • az állatvédelem fontosságának a tudatosítása és továbbadása a fiatal generációk számára,
  • az állatvédelem népszerűsítését célzó tudományos és oktatási tevékenység ösztönzése, képzési programok kidolgozása és koordinálása,
  • állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek és gazdálkodó szervezetek támogatása, együttműködésük ösztönzése,
  • nemzetközi jó gyakorlatok adaptálási lehetőségeinek feltérképezése a hazai állattartási kultúra fejlesztése érdekében.

A szervezet létrehozásáról Varga Judit igazságügyi miniszter fog gondoskodni. Az alapítvány vagyonának biztosításáról a kormány gondoskodik, működését 2024-től évente fogja támogatni.

Nyitókép: PATRICK PLEUL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. szeptember 20. 15:21
Éhes nertársakat a kuratóriumba! :)
kata56
2022. szeptember 20. 11:52
Ez az alapitvany egy nesze semmi fogd meg jol. Leginkabb egy ujabb kifizetohelynek tunik. Allatvedelmet siman lehetne az oktatad keretein belul is tanitani. Biologia, osztalyfonoki orakon pl. Amugy felferne. Mert foleg a szulok dolga lenne, de hat ...hagyjuk...szepen fogalmazva ok maguk sem allnak a helyzet magaslatan. Pedagogusszulokkel vagyok szomszedkent korbeveve...Minden nyaron szocsataba kerulok veluk...nem, nem a kutya miatt..hanem a kertekben megbujo sunok miatt. Amelyek amugy vedett allatok. Megis ki akarjak urtani. Fel nem foghatom, mit artanak nekik. Nalunk eldegel vagy 6 sunike..soha veluk bajom nincs. Ovatos ejszakai allatkak..nyaron vizet szoktam nekik kirakni... De szomszedek.... Felhivtam a fogyelmuket tobbszor, hogy vedett allatok.. Az ilyen nevelu a gyerekeket?? Megis mire??? .
kata56
2022. szeptember 20. 11:25
Nem. Ha a kutyajat az utcara loko sotet proli megdoglik, az nem baj. Egyaltalan nem. Kufejezetten hasznos. Soha semmilyen korulmenyek kozott az allazomat ki nem lokom, sorsara nem hagyom, ha mar egyszeragamhoz vettem. Aki kiloki, az nem meltoaz ember nevre.
smarton84
2022. szeptember 20. 10:47
Úgy fogják őket megvédeni, mint a magánnyugdíjakat? Vagy az egészségügyet? Vagy a rezsicsökit? Akkor sok jóra nem számíthatnak négylábú barátaink.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!