Elítélték a szolnoki fiúkat, akik nyilvánosan ünnepelték Hitler születésnapját

2022. május 13. 12:33

Több helyszínre is molinókat helyeztek ki, melyre a diktátortól származó idézetet és horogkeresztrészletet festettek.

2022. május 13. 12:33
null

A Szolnoki Járásbíróság első fokon pénzbüntetésre, illetve közérdekű munkára ítélte a tavaly áprilisban Hitler születésnapját ünneplő szolnoki huszonéveseket, az ítélet nem jogerős. 

A járásbíróság az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a vádlottakat, akik mindketten beismerték a bűncselekmény elkövetését, önkényuralmi jelkép társtettesként elkövetett használata miatt ítélték el. A két, büntetlen előéletű, szélsőségesen nacionalista eszméket valló huszonéves fiatalember – hogy nyilvánosan megemlékezzen Adolf Hitler születésnapjáról – 2021. április 18-án a szolnoki Tiszavirág hídra, majd április 20-án a Pozsonyi úti aluljáró belváros felőli bejárata fölé egy-egy molinót helyezett ki. Ezekre a diktátortól származó idézetet és jól felismerhetően horogkeresztrészletet festettek.

A Szolnoki Járásbíróság a fiatalabb, alig 20 éves vádlottat 200 ezer forint pénzbüntetésre, míg 24 éves társát – aki tettét azzal súlyosbította, hogy a második molinó kihelyezésének napján a buszon és egy forgalmas áruházban horogkeresztet, halálfejet és SS-jelvényeket viselt a felsőruházatán – 300 óra közérdekű munkára ítélte. Mivel az ügyészség mindkét vádlottnál súlyosításért fellebbezett, az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

(MTI, fotó: AFP)

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
the anonim hacker
2022. június 26. 10:38
fun fact egy tom lucas nevü yt felhasználó csinált belőle zenét
vip era
2022. május 14. 13:52
Jó,de miért hordhatnak a mai napig büntetlenül Che Guevara pólót egyesek?
Rasdi
2022. május 14. 11:14
Magát az ítélet alapjául szolgáló törvényt is a szólás- és véleményszabadság megsértésének tartom. "Nem értek vele egyet, de mindent megtennék, hogy szabadon elmondhassa".
Gyzoltan
2022. május 14. 10:46
Amennyiben a világ eltűri Churchillt, Sztálint, meg a többi zsidó bolsevistát, zsidó demokrata bűnösöket, úgy semmi jogosultságunk, kifogásunk Hitler vonatkozásában sem lehet... Ez annál is inkább így van, mert a zsidó bolsevizmus, a zsidó cionizmus nélkül a fasizmus, a nácizmus létre se jött volna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!