Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki

2022. április 22. 07:56

Jégeső is várható.

2022. április 22. 07:56
null

Péntek délelőtt többnyire erősen felhős vagy borult idő lesz. Az északi megyék kivételével a felhőtakaró délutánra több helyen vékonyodik, illetve szakadozik majd – írta meg az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésére hivatkozva az Index. A prognózis szerint több hullámban is kell csapadékra számítani, amely eleinte eső, délután és este pedig már többfelé is záporok, illetve zivatarok formájában hullhat.

Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki

A hétvége további részében is sokfelé várható borús és hűvös idő – közölte az MTI-vel az Országos Meteorológiai Szolgálat. Budapest mellett az alábbi megyékre adtak ki elsőfokú figyelmeztetést zivatarveszély miatt:

Pest megye, Baranya megye, Bács-Kiskun megye, Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Fejér megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Somogy megye, Tolna megye, Zala megye.

A Dunántúl keleti tájain, illetve az Alföld északabbi területein lokálisan rövid idő alatt nagyobb mennyiségű csapadék hullhat az egymást követő erősebb gócokból, emellett főként a kezdeti időszakban viharos széllökések és jégeső is kísérhetik a zivatarokat. A késő esti órákra fokozatosan lecseng a zivatartevékenység. Felhőszakadás miatt három megyére adtak ki figyelmeztetést – olvasható a portálon.

Nyitókép: Federico Gambarini / DPA / AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sterlichter zászlós
2022. április 23. 17:01
,,
Nagyhuba1
2022. április 22. 18:00
"három megyére adtak ki figyelmeztetést " Baloldal vidékre látogat.
Halder
2022. április 22. 10:55
Csapadék nagyon kell az országnak. Rettenetes aszályos volt április közepéig a helyzet. Szóval essen az eső.
fogyatékos
2022. április 22. 10:22
mi ez a rózsaszín esernyő? LMBTQ rokaganda?? bedühöttem!!! KERESZTYÉN, HETEJÓ lelkemnek ez elviselhetetlen már-már szivárványos!! hol a pina,? PINÁT AKAROK! heteroszexuális férfitársaim it is szeretitek a pinát??? (nem vok buzi)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!