A külhoni magyarok elleni kampányplakáttól a diplomaügyig – botrányos pillanatok Bangóné karrierjéből

2022. január 23. 12:41

A patkányozás után ugyan nem mondott le, a diploma-ügyet viszont már a pártja sem hagyhatta szó nélkül.

2022. január 23. 12:41
null

Amint arról korábban a Mandiner beszámolt, parlamenti önéletrajzával szemben nincs közgazdász diplomája az MSZP-s Bangónénak. Az MSZP-s képviselő egy BGF-es közgazdász végzettséget szerepeltet a parlamenti önéletrajzában, de az egyetem szerint nincs erre vonatkozó adat az archívumukban.

Ezt követően lapunk megkereste az ellenzéki pártokat, valamint az aHangot is, hogy mi a véleményük a szocialista képviselő diploma-ügyéről. Válasz egyik helyről sem érkezett, viszont vasárnap délben az MSZP közleményt adott ki: kizárták a pártból Bangóné Borbély Ildikót. A szocialista képviselő nem válaszolt a diplomáját érintő kérdésekre, volt pártja lényegében elismerte, hogy „iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt”.

Emlékezetes, hogy Bangóné Borbély Ildikó politikai karrierje a külhoni magyarok ellen uszító kettős népszavazással kapcsolatos „A felelős döntés! 2X NEM” plakát arcaként indult. 2019 áprilisában lapunk interjút készített a szocialista politikussal, amelyben leszögezte: 

nem bánta meg, hogy a határon túliak elleni kampány arca volt.

2018 decemberében az ellenzéki képviselők „megrohamozták” az MTVA székházát, ahol Bangóné Borbély Ildikó politikai karrierje egy újabb mérföldkövéhez érkezett: 

Kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé, és tarkóra rakjuk a kezünket. Jó?!

mondta a képviselő, aki titokban akarta bedobni az ötletet, de felvétel lett belőle. Bősz Anett élő Facebook-bejelentkezésében lehetünk szemtanúi, hogyan tervelték ki az akciót a képviselők. „Kapcsold már ki!” – fordult oda hozzá a szocialista Bangóné, majd így folytatta: „Kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé, és tarkóra rakjuk a kezünket. Jó?”

Pár hónappal később következett Bangóné talán legnagyobb ámokfutása:

ha már a patkány-téma felhozódott Budapesten” – formált véleményt az ATV-műsorában Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP képviselője, miután arról kérdezték, mégis miért ilyen nagy a Fidesz támogatottsága ma. Arról kérdezve, ennek mi az áthallása, a politikus csak annyit mondott: mindenki úgy gondolja, ahogy akarja, de szerinte meg kellene állítani a patkányinváziót, mert sok kárt tudnak okozni, ahogyan azt az elmúlt időszakban már láthattuk.

Lapunk a patkányozás után megkereste Bangónét, hogy lemond-e az ominózus mondat után: 

Nem patkányoztam. A magyar nyelv ilyen. Rossz az, aki rosszra gondol

– érkezett a válasz. A lemondás elmaradt, viszont az MSZP-ből való kizárásra sor került, miután Bangóné hazudott egyetemi diplomájáról.

Kép forrása: origo

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2022. január 24. 08:54
Hiányozni fog!
Callamus Roland
2022. január 23. 22:10
Ez a drága asszony most tanulja, mit is jelent az a székely mondás, hogy " Ha valakit az Úr földhöz akar teremteni, azt először jól megemeli".
zenebono
2022. január 23. 20:30
A Birodalom visszavág. Lesznek még itt meglepetések. Sokan ülnek összeszorított farpofával most az ellenzéki képviselők között.
lhotx
2022. január 23. 19:20
Az elmúlt huszonévek alatt ez senki sem gyanította a pártban? Alig hiszem el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!