Folyamatos a rettegés a budapesti szuperholdingban a Metropol szerint

2021. december 09. 09:42

A BKM-nél a spórolás a legfontosabb cél – írja a Metropol.

2021. december 09. 09:42
null

Egy évnél is hosszabb ideje tartanak a kirúgások a BKM Nonprofit Zrt-nél, amely a Főtáv, a Budapesti Temetkezési Intézet, az FKF, a Főkert és a Főkétüsz összeolvadásából jött létre – írja a Metropol.

A BKM-nél azóta a spórolás a legfontosabb cél a lap szerint. Budapesten háromezer kukát szereltek le, s a Metropolnak nyilatkozó főkertesek szerint a munkaszervezés is kaotikussá vált.

Az új holdingnál egyre súlyosabbak a létszámleépítések is. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt-től a koronavírus-járványra hivatkozva elküldték a dolgozók közel egytizedét, a kéményseprőktől pedig 283 embert rúgtak ki. Az FKF is több tucat munkavállalójától vált meg.

A Metropol azt írja, a városházán különösen ügyeltek arra, hogy az elbocsátások száma ne érje el a csoportos létszámleépítések határát.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2021. december 09. 13:47
A Karácsonyiék hatalma vissza hozza a 12,5 % munkanelküliséget és a nyomort ezek csak ehez értenek. A 8 év alatt semmit nem alkottak csak a multicégeket tömték milliárdokkal.
pitypang1125
2021. december 09. 13:30
Erre szavaztak a hölgyek, úrak. Egyék csak. De legalább a Vágó Pistáknak több jut. Kajmán szolga félékkel együtt.
Pista6
2021. december 09. 13:24
Ez ám a rátermettség geli! Emberbarát , családbarát fővárosi vezetés! Rohadjanak meg a komcsik!
Krupp Skya
2021. december 09. 13:06
Szerintem Karácsony nem fogja túlélni Karácsonyt. Jelentkezzen az aki szerint túléli!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!