Kötelező lett az oltás a főváros idősotthonaiban a munkavállalóknak

2021. november 04. 18:00

A Fővárosi Önkormányzat általánosságban amúgy nem rendeli el a kötelező oltást.

2021. november 04. 18:00
null

Kötelező a koronavírus elleni védőoltás a főváros bentlakásos szociális intézményeiben a munkavállalóknak – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal közleményben csütörtökön. A Fővárosi Önkormányzat az érdekképviseletekkel való konzultációt követően 

általánosságban nem rendeli el a kötelező oltást,

ámbátor a Fővárosi Önkormányzat a Covid-járvány által leginkább veszélyeztetett bentlakásos szociális intézményeinél – az idősotthonokban és a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeinél – a munkavállalóknak kötelező a védőoltás.

Azok a dolgozók akik az oltást 45 napon belül nem veszik fel – és ezt igazoló egészségügyi okra sem hivatkoznak –, választhatnak az érvényes védettségi igazolványuk bemutatása vagy a fizetés nélküli szabadság között. Az érintett munkavállalók 92,57 százaléka már felvette az oltást – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. november 05. 09:45
Balfasz moslekkoaliciosok! Rájöttek végre,hogy a kormány kiválót húzott. A széleken elkezdték bevezetni a kötelező oltást.
AROON
2021. november 05. 05:34
Olvassatok vissza! Mikor bejelentették, hogy a munkaadók dönthetik el az oltás kötelezőségét, milyen ajvékolás volt, a liberalis baloldalon!
hlaci83
2021. november 04. 19:53
Eddig miért nem volt???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!