Dobrev Klára: Aki soha nem élt itt, ne szóljon bele, milyen legyen az egészségügy és oktatás!

2021. október 15. 20:58

Márki-Zay Péternek egy markáns jobboldali-konzervatív programja van, miközben Magyarországnak egy baloldali politikára van szüksége – mondta Dobrev Klára az ATV-ben.

2021. október 15. 20:58
null

Az ATV az előválasztás második fodulója előtt megszólaltatta Dobrev Klárát az Egyenes Beszéd című műsorban, ahol szóba kerültek az elmúlt napok miniszterelnök-jelöl-jelölti pengeváltásai is.

– vélte Dobrev Klára, aki szerint azért fontos a miniszterelnök személye, mert ő fogja megjeleníteni és kivitelezni a baloldali összefogás programját. Márpedig a többségnek elege van az „elmúlt 12 év gazdagokat támogató politikájából”.

Sávos adózás, a határon túliak jogainak korlátozása 

Dobrev Klára sávos SZJA-t vezetne be, melynél a legalacsonyabb keresetűek kulcsa a mostani 15%-ról csökkenne, míg a felső sávé nőne, valamint a rezsitámogatást is szociális rászorultság alapján szabnák meg, mert „a rezsicsökkentésből épp a legszegényebbek részesülnek a legkevésbé”. A részletek Dobrev Klára szerint a közös kormányprogram összeállításakor a hatpárti egyeztetések révén dőlhetnek majd el. 

ezért „okos kompromisszumot kell kötni a határon túli magyarok szavazati jogáról”, abba például beleszólást engedne, hogyan támogassa szervezeteiket az anyaország.

A legfontosabb az euro bevezetése

„Meg kell teremteni annak a feltételeit, hogy beléphessünk az euró előszobájába – hogy milyen árfolyamon, ezt most nem tudom megmondani. Azért azt nézzük meg, hogy azok az EU-tagállamok, akikkel együtt léptünk be az unióba, azok mind közelebb vannak az euróhoz. Az pedig hogy Románia, Bulgária vagy Horvátország előbb vezetheti be az eurót, szégyen” – mondta Dobrev Klára a beszélgetés végén. 

Összesen 221 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pista6
2021. október 18. 20:58
Dobrev néni/bácsi! Nem érted meg hogy a férjeddel együtt takarodj el a közéletből! Hányszor akarjátok még kifosztani és tönkretenni az országot? Kattant jakab kutyátoknak meg adjatok már egy gumicsontot mert megint elkezdett össze vissza ugatni!
Gonella
2021. október 17. 12:59
Ez a zakó (is) megér még egy kommentet. Hajdanán az egesz kommunista elit klára szalonjába járt, hisz akkor mar túl voltak az imperializmus rohasztó ideológiájának gyilkos kritikajan. Ha ez a zakó is ott készült akkor gratulalok! De van egy jó hírem: készul az újabb zakó! Az szerintem jobban áll majd!
szalard
2021. október 17. 10:36
Minden határontúli magyar, akinek megvan az állampolgársága, legalább néhány napig Magyarországon élt. Mert nem halottként került oda... Minden határontúli magyar, aki felvette a kettős állampolgárságot, élt hosszabb-rövidebb ideig (napokig, hetekig, hónapokig, vagy akár évekig) Magyarországon. Az, aki valahol eszik, iszik, alszik, az ott él. Természetesen az a határontúli magyar, aki Magyarországra tette a lábát, legalább egy napig, mindezeket elkövette. Tehát élt Magyarországon. Az pedig, akit, annak ellenére, hogy magyar, nem érdekelte Magyarország, vagy nem tartja magát magyarnak, az nem is látogatta meg Magyarországot, és az nem is vette fel az állampolgárságot, így az nem is szavazhat... Tehát, amit Dobrev mond, az baromság és gazemberség, mert, ahogy fent bebizonyítottam, még az ő szavai alapján sem vonhatják meg a szavazati jogot a határontúli magyaroktól. Ez is mutatja, hogy Dobrevék és mindazok szellemi korlátozottságát, akik a határontúli magyarok szavazati jogát akarják elvenni. Ha pedig azt mondaná, hogy aki nem született itt, az ne szavazzon, akkor ezt magára is alkalmaznia kell, mert ő Bulgáriában született Szófiában. És ezt minden határontúli magyarnak az eszébe kell vésnie, hogy válaszolni tudjon, amikor ilyen támadásokkal kerül szembe nemzetietlen magyarországiak részéről.
Harangláb
2021. október 16. 23:04
Te bolsi tetű, aki nagy Magyarországon élt magyarként, meg a leszármazói miért ne szavazhatnának,?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!