Jogerős ítélet születhet a veronai buszbaleset ügyében

2021. október 26. 10:58

Öt év után pont kerülhet az ügy végére.

2021. október 26. 10:58
null

Mint ismeretes, 2020-ban a busz vezetőjét nem jogerősen 12 évre ítélte a bíróság, a lehető legmagasabb börtönbüntetésre. A bíró indoklása szerint egyértelmű az összefüggés a sofőr súlyos alvászavara és a baleset között. A bizonyítékok szerint V. János, a busz vezetője, nem tett meg mindent a jó egészségügyi állapotáért. Emellett a busz műszaki állapota se volt megfelelő, ugyanis az abban az állapotban a telephelyet sem hagyhatta volna el.

A buszkatasztrófával kapcsolatban a Blikk információja szerint szerdán egy másik per tárgyalására is sor kerül. A Pesti Központi Kerületi Bíróságon az a férfi ül a vádlottak padján, aki

a történtek után kegyeletsértő, rasszista és mocskolódó üzeneteket küldött a buszbaleset áldozatainak a hozzátartozóinak és ismerőseinek,

álprofilt felhasználva a legnagyobb közösségi oldalon. M. F. még a hozzátartozók megölését is kilátásba helyezte.

Nyitókép: Verona, 2017. január 21. Az olasz rendőrség által közzétett felvételen a magyar diákokat szállító, kiégett autóbusz az olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál 2017. január 21-én. A Franciaországból hazafelé tartó busz balesetében tizenhat középiskolás diák életét vesztette, a sérültek száma 39. (MTI/EPA)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2021. október 26. 13:10
Micsoda??? Ki ez az agyalágyult kretén és mi volt a motivációja?
Akitlosz
2021. október 26. 12:47
Születhet? Hogyhogy csak születhet? Nem az a bíróságok dolga, hogy ítéleteket hozzanak? Az újságírók azért írnak tények, események helyett csak lehetőségekről, mert félnek bármit is állítani, nehogy bepereljék őket.
ittésmost
2021. október 26. 11:56
az a kegyeletsértő miért tette, amit tett?
Gèbi
2021. október 26. 11:27
Nincs egyértelmű összefüggés a sofőr betegsége és a baleset bekövetkezése között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!