Németh Szilárd: Az egyik migránst azzal bízták meg, hogy gázspray-vel lefújja a határt őrző négy katonát

2021. augusztus 02. 12:00

Egyre gyakoribbak a támadások a magyar határon.

2021. augusztus 02. 12:00
null

Egyre gyakoribbak és kifinomultabbak a támadások a magyar határon – jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Ásotthalmon. Németh Szilárd sajtótájékoztatóján azt mondta, az ilyen támadásokkal szemben csak felkészülten, bátran és nagyon határozottan lehet fellépni, úgy, ahogy a határon szolgálatot teljesítő katonák megtették kedden Ásotthalom közelében.    

Emlékeztetett: az elmúlt héten egy 15 tagú csoport próbálta meg illegálisan átlépni a magyar-szerb határt. Közülük „az egyik bűnöző migránst” – valószínűleg az embercsempészek –

azzal bízták meg, hogy egy nagy teljesítményű és nagy kiszerelésű gázspray-vel lefújja a határt őrző négy katonát.

A valószínűleg kiképzett bűnöző olyan – csak kommandósok vagy tömegoszlató rendőrök által alkalmazott – spray-t használt – folytatta –, amelyet nem lehet önvédelmi eszközként beszerezni, és a palack teljes tartalmát a katonákra fújta.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P.S.
2021. augusztus 02. 16:09
Célzott éles a helyes válasz.
Kekec54
2021. augusztus 02. 15:17
Mint volt határőr, ott éleslőszer használni sajnos támadáskor nem lehet, mert, nincs mélység és átlőhetsz a másik országba. Vaklőszerrel viszont lehetne figyelmeztető lövést leadni, utána mehet a gumilövedék, az közelről ezeknek majd hatásos lenne. A mi katonáinknál miért nincs gázpray? Rohadt Sátánfletó pont ezért szüntette meg a Határőrséget, ez már terv lehetett akkor már.
airmax
2021. augusztus 02. 14:53
A hangadót, a vezérürüt kellene a nemrégiben rendszeresített sokkolóval kiütni egy kis időre... Sajnos még a lábon lövés sem megoldás, - jóllehet azt is meg tudná oldani pár mesterlövész, - mert soros ügyvédek garmadája perelné a magyar államot, és ahogy az európai bíróságot ismerem, élete végéig luxusban élne a megítélt kártérítéssel...
files32
2021. augusztus 02. 14:32
Megetted már a lecsót szarágyu?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!