Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

„Magyarország exportálja migrációs politikáját” – világhírű német lap elemzi a magyar kerítést

2024. május 22. 10:23

A Welt szerint Budapest nemzetközi érdekekkel igazolja Európában bírált határpolitikáját.

2024. május 22. 10:23
null

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

A Die Welt német lap elemző cikket közölt annak kapcsán, hogy a chilei politikus, José Antonio Kast – hasonlóan a magyar miniszterelnökhöz – elutasítja a migrációt, és kampánykörútja egy magyarországi kerítéshez vezetett.

Kast Szegeden a magyar biztonsági erők kíséretében szemügyre vette a határmenti létesítményeket. Ezután konkrét javaslatot tett: építsenek falat Bolívia és Chile közé.

Az illegális bevándorlás tönkreteszi országunkat. Hogy megállítsuk őket, sürgősen le kell zárnunk a határainkat

– írta Kast, hozzátette, hogy „a falak és a kerítések elkerülhetetlenek”.

Kast magyarországi látogatása része annak a magyar-latin-amerikai találkozósorozatnak, amelyben a migráció témája áll az előtérben. Azok az országok, amelyek jelenleg a migráció okozta különösen súlyos humanitárius kihívásoknak vannak kitéve, keresik a közelséget a magyarországi képviselőkkel. Budapest pedig nemzetközi érdekekkel igazolja Európában bírált határpolitikáját. A migráció két másik latin-amerikai országban is domináns kérdés.

A magyar kormány ott is szoros kapcsolatot ápol: Panamában és a Dominikai Köztársaságban is demonstratívan támogatta a helyi keményvonalasokat a választási kampányban.

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter néhány hete, közvetlenül a május eleji elnökválasztás előtt utazott Panamába. Ottléte alatt bírálta azon civil szervezeteket, amelyek megpróbálták normalizálni az illegális migrációt.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:22
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­­é­­k­e­l­­d­ ­a­­ ­s­z­­­e­x­­­i­­ ­p­­u­n­­c­­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
KBA98
2024. május 22. 17:41
és mi nem adjuk el a hazánkat!
csapláros
2024. május 22. 15:18 Szerkesztve
Tommaso 2024. május 22. 13:17 ..."A ZSUGORI TOLVAJ ORBÁN még a migránsok hazatatelepitési költségeibe sem száll be."... Oszt mi a fasznak, amikor az alföldi tanyákon és erdőkben, Orbán ide vagy oda, ki is nyírhatja a nép a kaporszakállúakat: csontjaikat fölzabálják majd a disznók, a húsukból meg remek trágya lesz...-Kac-kac... Inkább, mint hogy Orbán A MI ADÓNKBÓL még fizesse a visszaútjukat is! DUPLÁN pénzelni az emberkereskedő maffiát??? HÜLYE VAGY TE??? IGEN és az Eu is. És ha már diktatúra, akkor majd lesz NÉPI DIKTATÚRA, bazdmeg. Minden paraszt foghat majd magának RABSZOLGÁKAT, mint anno Árpád magyarjai! Ki látja a tanyákon? SENKI! Ha nem dolgozik a Kunta-Kinte, akkor majd agyonverik őket!
csapláros
2024. május 22. 15:13
gilou-au-clavier 2024. május 22. 11:46 ..."Fontos és szükséges a kerítés - amíg működik."... Már megint ez a HUHOGÁS, bazdmeg! A kerítés MŰKÖDIK. Ha áttörnek rajta, akkor jön a belocsolásuk HÍG DISZNÓSZARRAL. Az Ásotthalmi erdőkben és az alföldi tanyákon meg a Jóisten lesz a tanúja, hogy hány migránst tesznek majd el láb alól a 64 Vármegye mezőőrei. Legalább a kiskunsági, addigra sivatagos terület is kap majd egy kis friss humán humuszt, amivel termőre fordítható lesz, és akkor lesz datolyánk és kókuszdiónk is, Made in Hungary. Az állati takarmányba is jó lesz a migrik csontjának a lisztje. Most még a magyar társadalom elnézi az itt DOLGOZÓ 50 ezernyi muzulmán ételfutárt, pénzváltót, miegymást. De Isten legyen nekik irgalmas, ha a 850 ezernyi-1 milliós cigánysággal a Betyársereg, a magyar Gárda és a hagyományőrző janicsár kaszabolók majd neki állnak olvadt disznózsírral öntözni a betörő migriket, mint anno az egri várvédők tették az őseikkel!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!