LMP-társelnök: Adná magát, hogy Jámbor Andrást támogassuk majd Demeter Márta helyett

2021. augusztus 15. 15:34

A zöld párt megvonta a támogatást Demeter Mártától, aki 2022-ben a Jobbik frakciójához csatlakozna.

2021. augusztus 15. 15:34
null

Amint azt lapunk is szemlézte, Facebook-oldalán jelentette be vasárnap Demeter Márta, hogy „jövőre az ellenzék legharcosabb politikusa, Jakab Péter vezette Jobbik frakciójában” folytatja politikusi munkáját.

Én ma úgy látom, hogy személyesen a legtöbbet akkor tudom tenni a kormányváltásért és az Orbán-rezsim lebontásáért, ha jövőre az ellenzék legharcosabb politikusa, Jakab Péter vezette Jobbik frakciójában folytathatom a munkámat, ha a választóktól újabb mandátumra kapok bizalmat. A Jobbikkal eddig is kiváló volt az együttműködésünk, és jól eső érzés az a politikai és emberi támogatás, amit tőlük eddigi munkám során kaptam. Vessünk véget közösen az Orbán-rezsimnek 2022-ben!” – olvasható a pár évvel ezelőtt az MSZP-ből az LMP-be igazolt politikus posztjában.

Demeter még LMP-s támogatással indult el a józsefvárosi és ferencvárosi előválasztáson, mai posztja után azonban

adódott a kérdés a zöld párt részéről, hogy hogyan tovább.

Demeter Márta kitalálta, hogy a 2022-es választások után a Jobbikban folytatja karrierjét, erre pedig elnökségünk döntést hozott arról, hogy támogatását a Budapest 6-os választókerületben visszavonja tőle” – reagált Kanász-Nagy Máté a párt társelnöke az Azonnalinak.

Kanász-Nagyot arról is kérdezték, hogy mivel Demeter Márta támogatását most visszavonják, elgondolkoztak-e már azon az LMP elnökségében, hogy választókerületében valaki mást támogatnak az ellenzéki előválasztás során. A felvetésre, hogy a Párbeszéd, MSZp és Szikra Mozgalom által is javasolt független jelöltet, Jámbor Andrást – aki 2009 és 2013 között az LMP tagja és munkatársa is volt – támogatnák-e,  Kanász-Nagy úgy reagált, ebben az ügyben türelmet kér, amíg az elnökség döntést hoz, de ez „magától értetődően adja magát”.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. augusztus 16. 14:55
úgy váltja a pártokat, mint a bugyijait!
Budai Katalin
2021. augusztus 16. 14:35
Szegény választók! Szerintem abban a csoportban lesz a legkevesebb leadott szavazat, ha Demeter Márta és Jámbor András között kell választani. Csöbör- vödör választási lehetőség. :-))))
MerivaD
2021. augusztus 16. 14:03
Vajon arra még nem gondolt, hogy elkezdjen dolgozni?
Shaman 1.1
2021. augusztus 16. 12:15
Jobbikos még úgysem volt. Megérezte,hogy az lmp egy nagy nulla. Anettka legalább a Ferihez szopta be magát, mártinak csak a jákob maradt. A választás után csak a DK marad meg a jobbik még egy kis ideig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!