Imamozgalom miatt jelentették fel a gyermekklinikát a magyarországi ateisták

2021. augusztus 08. 08:45

A Magyar Ateista Társaság vezetője feljelentette a GOKVI-t (a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetet), amiért egy gyógyításért közbenjáró imamozgalmat indítottak az intézet alapítványának 250 ezer forintjából – adta hírül a Képmás.

2021. augusztus 08. 08:45
null

Az Ateista Társaság, mivel tagjai kizárólag a szekuláris humanizmusban és a tudományban hisznek, ugyanezt elvárják minden állami intézménytől, minden állami pénzből működtetett szervezettől, minden köztéri és közéleti megnyilvánulástól – vagyis tulajdonképpen minden embertől, amint kilép a lakása ajtaján. Sőt, egyes ateisták gyermekkeresztelést elítélő fellépése arra utal, hogy még lakáson belül is – írja a Képmás. 

A lap rámutat, hogy a mostani akció Madalyn Murray O'Hair és az Amerikai Ateista Társaság mintájára kezdett perekbe, melyek hatására Amerikában betiltották az állami iskolákban az imádkozást és Biblia-olvasást. A társaság pert indított például a NASA ellen is, hogy megakadályozza a Holdra szálló asztronauták istentiszteletét – írja a lap. 

„Lehetővé tettük, hogy aki imádkozni szeretne a beteg hozzátartozójáért, az nyugodtan tegye. /…/ A hívőket nem érdekli, hogy van-e tudományos bizonyíték. Igazából a nem hívőket érdekli, hogy van-e az imának gyógyító ereje. Azok, akik tudományos bizonyítékot követelnek ezzel kapcsolatban, tulajdonképpen nem engedik meg a hívő polgártársaiknak azt, hogy szabadon gyakorolják a vallásukat.” A betegségekkel, az élet végességével találkozva pedig az emberek fogékonyabbá válnak a transzcendensre. A beteg hozzátartozóikért mondott ima, imalánc lelki fogódzó, megerősítő tett. Gui Angéla, a GOKVI kommunikációs igazgatója szerint „a rengeteg megerősítő történet visszaigazolta, hogy segítenünk kell az imalánc indításának lehetőségét” – nyilatkozta Prodan Zsolt, a Gyermek Szívsebészeti Osztály vezetője.

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita vállalták el a Szívünk imája mozgalom fővédnökségét.

 „Az új ateizmus nem olyan, mint a régi. Az új ateizmus sohasem fogja már befogni a száját, nem fog a békesség kedvéért úgy tenni, mintha az egyházak, szekták sokszor nem a hatalmat kiszolgáló bűnszövetkezetek lennének. Nem fogunk úgy tenni, mintha a vallás önmagában tiszteletre méltó dolog lenne. Mi a hitet, az irracionalitást, az elnyomó, bigott, fundamentalista nézeteket támadjuk. Az embereknek van méltóságuk, a nézeteiknek nincsen” – áll a Magyar Ateista Társaság egyik idézett blogbejegyzésében. A társaság elnöke Waldmann Tamás.

Az új ateisták célja egy olyan „új” társadalom megteremtése, amely „a vallás és a tradíciók helyett a józan észre, a tudomány és a filozófia eredményeire támaszkodik” – ebben azonban nincs helye vallásos embernek, vallják. „A vallásosak, kik ókori szappanoperákat olvasnak, és ezekben hisznek, gyerekagyúak csupán, embergyerekek, tulajdonképpen agyuk egy hibás program szerint fut” – írja egy harcias ateista szerző a társaság blogján. 

Fotó: MTI Fotó: Balogh P. László

 

Összesen 484 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. augusztus 08. 21:02
Kik a vezetők?
Ben Jeremiah
2021. augusztus 08. 20:56
btw. Az ateisták is hívők. Csak hát a vallásokat gyűlölik, mert mindegyik magyarázatot ad a világra, ami nekik nem adatik meg - ők egy buta, értelmetlen világban hisznek.
Ben Jeremiah
2021. augusztus 08. 20:53
"ogy van egy szakállas bácsi a felhök szélén akit ha nem szeretnek és nem imádkoznak, könyörögnek hozzá napjában többször is akkor az idök végezetéig tüzben égnek iszonyú kínok között, " Ezt egyetlen vallás sem tanítja. Ilyet eddig csak a komcsiktól hallottam, mikor magyarázták, hogy a kereszténység mit tanít. (Mert fingjuk sincs az egészről, mondjuk, másról sem, de úgy tesznek, mintha rohadt okosak lennének.)
Sulammit
2021. augusztus 08. 20:01
Lénárd Ödön: Hiszekegy Ő vigyorogva a szemembe röhögött: nézz ki az ablakon, a rácsok között, mutass rá bármelyik járókelőre, s maholnap itt szárad előtted a bőre, mert lefogatom, s tanúkat állítok, mígnem egy kötélen kalimpálni fog, mert én vagyok az Úr, s nem az a Vén ott fenn, – s én csöndesen mondtam: Hiszek egy Istenben! Meg se hallott, úgy darálta tovább: hiába vártok bármilyen csodát, nem exhumál majd a jövendő század, nem neveznek el rólatok utcákat, a fejlődés bennünk ért el a csúcsára. ti meg maradtok az élet lomtára. Miért is jönne egy új emberalak? – ítélni eleveneket és holtakat! Erre dühöngve rohangált fel, s alá: még a börtönöd is én teszem pokollá! Mert mennyben, földön mindent én csinálok, éntőlem függ életed, halálod! Tudod, hányat vittem már le a pincébe? Golyót tarkójába, s vinnyoghat a férge! Hiszel hatalmamban poklon, földön, égen? – Csak a menny és a föld Teremtőjében! Rám meredt, és eltorzult a szája: a te fajtádat: a diliház várja. Mert aki nem lát bennünk nagyszerűt, az vagy hülye, vagy elvetemült! Nem vergődök vele; a helyére teszem: az elektrosokk majd segít ezeken. Ti csörgősipkát kaptok, én meg nevetek, – s én rámosolyogtam: hiszem a Szentlelket! Most már az öklétől döngött az asztal: csak az marad meg, ki szolgálni akar! S veled még beszélni sem lehet semmiről, az ember bezárt ajtókon dörömböl. Hát meg fogsz rohadni a börtön fenekén, s jóddal kenjük ki a helyed, te kelevény! Vagy nem hiszed, hogy veled még ezt is lehet? – Csak hogy Krisztus meghalt, s eltemettetett! Dúlt-fújt, fujtatott: hát nem hiszel nekem? Akár a pápát is ide cepelem! Sokba kerül? De ha nekem megéri, Mihály arkangyal tán előlem megvédi? Leütve elhozza egy diplomata-kocsi, s vajon a hívekből marad egy maroknyi? Mit hiszel? Az árnak elébe ki vághat? – Egy katolikus Anyaszentegyházat! Hol elsápadt, hol vérbe borult arca: nem gondoltál még a sétaudvarra? Hol fél méterre a bakancsod alatt csontvázak feküsznek hason és hanyatt. A bilincs is rajtuk: ezen egyedül, ott a nő karja férjére feszül; így fúltok majd ti mind a sárba ott! – De Ő halottaiból feltámadott! Most aztán higgadt lett, hidegen nyugodt: amit nem hiszel, majd magad is megtudod! Mert elszámolnom, s most nyisd ki a füled, a csupasz bőröddel sem kell senkinek! Nemcsak őrséggel veszlek körös-körül, de gyűlöllek is feneketlenül, és szétmorzsollak, akár hiszed, akár nem – s én hiszem az örök életet, Ámen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!