Vasárnap leszakad az ég

2021. július 11. 13:00

Jégeső is várható.

2021. július 11. 13:00
null

Vasárnap többfelé és több alkalommal várható zivatartevékenység – írja a met.hu. Hozzátették: a zivatarokat átmenetileg viharos (60-70 km/h) széllökés, kisméretű jég (1-2 cm körül), és elsősorban felhőszakadás kísérheti:

egyes zivatarcellákból rövid idő alatt 30-50, néhol akár 70-80 mm-t meghaladó mennyiségű csapadék is hullhat.

A zivatartevékenység várhatóan az éjszakai órákig is kitart (leginkább az északi és nyugati tájakon).

A szakportál hangsúlyozta, hogy hétfőn a mainál kisebb számosságban (legkisebb valószínűséggel a nyugati határ menti területeken) kell zivatarok kialakulására számítani. A legintenzívebb cellákat viharos (60-70 km/h) széllökés, kisméretű jégeső (1-2 cm körüli) és intenzív csapadékhullás (10-20 mm lehulló csapadék) is kísérheti. Az esti órákra fokozatosan lecsengenek a zivatarok, legtovább az Északi-középhegység térségében maradhat aktív a légkör, írják.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
repulok
2021. július 11. 13:46
Ha egy életen át fizeted a biztosításodat, akkor igen jelentős összeggel gazdagítod a társaságokat. Ha egy kicsit ismered a matekot, netán a káresemények valószinűségét egyenként kiszámolod, akkor láthatod, hogy a mi földrajzi szélességünkön elhanyagolható a súlyos természeti katasztrófa bekövetkezte. Magyarán ebben az országban családok millióit soha nem éri természeti kár. Más a helyzet a közlekedésben és az iparban. Ott indokolt a felelősségbiztosítás.
Tiszafa
2021. július 11. 13:24
Időszerűvé vált mindannyiunk számára, hogy évforduló előtt alaposan áttanulmányozzuk a lakás-, autó-, és egyéb biztosításainkat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!