Arra kérjük a kormányt: hagyják békén a gyerekeinket

2021. június 11. 13:56

Azt kérjük a kormánytól, hogy hagyják békében élni a magyar szivárványcsaládokat és a gyermekeiket.

2021. június 11. 13:56
Szivárványcsaládokért Alapítvány

„Sok-sok szülő tette le úgy a gyerekét aludni tegnap este Magyarországon, hogy elkeseredettséget, szomorúságot, tompa szorongást, vagy dühöt érzett. Ez az érzés ma reggelre sem csitult. Az ok: a legújabb kormánypárti javaslat, ami a magyar szivárványcsaládokat és a hazai LMBTQ-közösséget érinti.

Az indítványba jópár helyen beleírták, hogy a »homoszexualitás népszerűsítése« ellen született. Az elfogadása azonban lehetetlenné teheti az olyan felvilágosító órák megtartását, ahol a gyerekek beszélgethetnek és információkhoz juthatnak a szexuális kisebbségekről, az elfogadásról, a kirekesztés társadalmi következményeiről, az érintett gyerekek pedig megtudhatják, hogy nincsenek egyedül. Betiltanák az olyan mesekönyveket, mint a szivárványcsaládok hétköznapjait bemutató »Micsoda család!«, vagy a »Meseország mindenkié«. Tilos lenne az olyan társadalmi célú hirdetések közzététele is, mint »a család az család« kampányindító kisfilmje, amelyben szülők, szakértők és elismert kutatók válaszoltak a szivárványcsaládokkal kapcsolatos félreértésekre, tévedésekre.

»Hagyják békén a gyerekeinket« – ezt mondta a miniszterelnök tavaly októberben a Kossuth Rádióban, amikor a »Meseország mindenkié« című mesekönyvről kérdezték. A tervezett módosításokat is gyermekek védelmével indokolják. A Szivárványcsaládokért Alapítvány szerint a javaslat elfogadása nem megvédi a kisgyerekeket, hanem épp ellenkezőleg: valós kockázatokat jelent rájuk, különös tekintettel a szivárványcsaládokban élő gyerekekre, és a másságukra ráébredő fiatalokra. Ezért arra kérjük a kormányt: hagyják békén a gyerekeinket.”

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2021. június 12. 22:11
f@szkalapok, fordítva ülitek meg a lovat. TI hagyjátok békén az embereket és a gyerekeiket de azonnal és kussoljatok
Hesperia
2021. június 12. 11:33
" Betiltanák az olyan mesekönyveket, mint a szivárványcsaládok hétköznapjait bemutató "Micsoda család!", vagy a "Meseország mindenkié". Tilos lenne az olyan társadalmi célú hirdetések közzététele is, mint "a család az család" kampányindító kisfilmje, amelyben szülők, szakértők és elismert kutatók válaszoltak a szivárványcsaládokkal kapcsolatos félreértésekre, tévedésekre. " Ez mind MICSODA TRAGÉDIA lenne! De tényleg! :D :D :D Annyit még hozzá: őszintén remélem, hogy nem túl sok gyerek él ma Magyarországon "szivárványcsaládban"!
Hesperia
2021. június 12. 11:30
Jó viccc, amikor megpróbálják feje tetejére állítani a valóságot! Cukorkáim, cukroskáim: TI hagyjátok békén a gyerekeinket, de azonnal és végleg!
DFK
2021. június 12. 06:49
A szivárványosak hagyják nékén a gyerekeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!