Orbán Viktor: Az EU egyben tartásához a liberálisoknak tiszteletben kell tartaniuk a nem liberálisok jogait

2021. június 28. 07:19

A kormányfő a Szamizdat 11. című írásában foglalta össze a magyar gyermekvédelmi törvényről szóló uniós vitát.

2021. június 28. 07:19
null

„Ha egyben akarjuk tartani az Európai Uniót, a liberálisoknak tiszteletben kell tartaniuk a nem liberálisok jogait” – jelentette ki Orbán Viktor a Szamizdat 11. című, a miniszterelnöki honlapon hétfőn megjelent írásában.

Hasonlóságok a migrációs válságról szóló vitákhoz

A kormányfő azt írta: „az Európai Tanács legutóbbi ülésén falanxban vonultak föl a szivárvány zászlós miniszterelnökök. Tiszta vizet akartak önteni a pohárba, megvan-e még az értékek egysége”.

Orbán Viktor kiemelte:

a vita kísértetiesen hasonlított a 2015. júniusi vitára, amely az Európára törő migránsinvázió miatt robbant ki.

„Mindkettő erkölcsileg nehéz, politikailag fontos és intellektuálisan szép vita volt. A válasz pedig mindkét vita esetében ugyanaz: nincs meg az értékek egysége, ezért nincs meg a politikai egység sem” – fogalmazott.

„A liberálisok mindkét esetben abból indultak ki, hogy itt olyan kérdésekről van szó, amelyekre csak egyféle, a liberális véleményhegemóniának megfelelő válasz adható” – tette hozzá a kormányfő.

„A nem liberális demokraták válasza azonban az volt, hogy a véleménypluralizmusnak megfelelően itt különböző válaszok vannak, és ehhez minden államnak és népnek joga van, és csak az »egység a sokféleségben« megközelítéssel tartható egyben az Európai Unió” – írta.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a liberálisok szerint a migrációhoz, az Európai Unió területére lépéshez mindenkinek joga van, akkor is, ha nem közvetlenül veszélyes, hanem biztonságos harmadik országon keresztül érkezik. „A migrációhoz való jogot lényegében emberi jognak tekintik” – jegyezte meg.

Szülők joga kontra érzékenyítés

A miniszterelnök így folytatta: „a mostani vitában, amely a gyermekek szexuális neveléséről szól, a liberálisok szerint a gyermekek kezébe kell adni azokat az érzékenyítő kiadványokat, amelyek felvilágosíthatják őket a heteroszexualitásról, a homoszexualitásról, a biológiai nem elhagyásáról és a nemváltó operációkról”.

Rámutatott: „a liberálisok szerint ez a gyermek emberi joga, a szülő döntése nem lehet kizárólagos, az állami intézményeknek ebben szerepe, sőt elsőbbsége van. Szülői jóváhagyás nélkül, állami korlátok nélkül lehet érzékenyíteni a gyermekeket”.

„A nem liberális demokraták szerint a gyermek szexuális nevelése a szülő joga, és ebben az ő beleegyezése nélkül se az állam, se a pártok, se az NGO-k, se a szivárványos aktivisták nem játszhatnak szerepet” – emelte ki.

Tiszteletben kell tartani egymás belügyeit

A mai helyzetet érzékeltetve úgy fogalmazott:

„Régen ők is ilyenek voltak, de jól megfontoltan és szándékaikat az állami politika rangjára emelve átléptek egy másik dimenzióba” – írta a miniszterelnök. Megjegyezte: „ezt a jogukat szerintük egy másik állam nem kérdőjelezheti meg, különösen, hogy a vezérhajó szerepére Németország vállalkozott”.

Orbán Viktor közölte: nem biztos abban, hogy okos dolog-e újra karszalagban demonstrálni és a müncheni futballstadionban a magyar himnusz közben szivárványos zászlóval a játéktérre rohanni. Abban azonban biztos, hogy a német gyerekek neveléséről a németeknek kell dönteniük.

– jelentette ki a magyar kormányfő.

Nem emberi jog

Arról, hogy a bináris vagy a szivárványos világban jobb-e élni, és miért, abban mindkét fél a maga véleménye mellett érvel. „Mindenkinek a maga igazsága” – tette hozzá. „De a jog, a nemzetközi jog, az EU joga és az Alapvető Jogok Chartája szempontjából a helyes álláspont nem kétséges” – szögezte le Orbán Viktor.

Hangsúlyozta: a migráció nem emberi jog, és a gyermek szexuális nevelésének mikéntje sem a gyermek emberi joga. „Ilyen emberi jog nincs. Van helyette az Alapvető Jogok Chartájának 14. cikke a szülők jogáról a gyermek számára megfelelő neveltetés biztosításához” – tájékoztatott.

„Ha egyben akarjuk tartani az Európai Uniót, a liberálisoknak tiszteletben kell tartaniuk a nem liberálisok jogait. Egység a sokféleségben. Ez a jövő” – hívta fel a figyelmet a magyar kormányfő a Szamizdat 11. című írásában.

(MTI)

                                        

Kép forrása: Jure Makovec / AFP

Összesen 222 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. június 29. 18:03
Az EU egyben tartásához az atlantistáknak el kell nyomniuk az EU tagállamok jogait. Egy a zászló, közös az értékrend.
syphax
2021. június 29. 07:19
P.S.: EGYÁLTALÁN NEM VÉLETLEN, HOGY A BUZULÁST A MUSZLIM ÉS A ZSIDÓ VALLÁS IS HALÁLLAL BÜNTETI. ŐK PONTOSAN TUDJÁK MIÉRT.
syphax
2021. június 29. 07:16
MINDEN Ú.N. "SZÉLSŐJOBBOS IDEOLÓGIA" JOBB--SŐT SOKKAL-SOKKAL JOBB(!!!!)--MINT A BUZISÁGGAL VALÓ MEGRONTÁSA AZ ÁRTATLAN KISGYERMEKEKNEK!!! (EZ FONTOS ALAPTÉTEL: A GYERMEKEK BUZISÁGGAL VALÓ MEGRONTÁSÁTÓL MINDEN --EGYÉBKÉNT RELATIVE ROSSZ--SOKKAL-SOKKAL JOBB!)
Amondó
2021. június 28. 16:03
Orbán Viktor: "Ha egyben akarjuk tartani az Európai Uniót, ..." Talán emlékezni fogunk a mai dátumra. Tudtommal első eset, hogy az EU szakadásának lehetőségét - diplomatikusan, de - kimondta. Persze nem meglepő, már szinte elkerülhetetlen volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!