Orbán Viktor a Zsidó Világkongresszus elnökével tárgyalt

2021. június 10. 18:12

A megbeszélésen a résztvevők megállapították, hogy a magyarországi zsidóság csakúgy, mint az elmúlt években, továbbra is mindenben számíthat a magyar kormány segítségére.

2021. június 10. 18:12
null

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután a Karmelita kolostorban fogadta Ronald S. Laudert, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnökét, miután vendége részt vett a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga megnyitóján – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A nemzetközi jelentőségű műemlék ICOMOS-díjjal elismert rekonstrukciója 3,2 milliárd forintból, kormányzati támogatással valósult meg. A megbeszélésen, amelyen részt vett Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter is, Orbán Viktor és Ronald S. Lauder megállapították, hogy a magyarországi zsidóság csakúgy, mint az elmúlt években, továbbra is mindenben számíthat a magyar kormány segítségére. A WJC elnöke méltányolta a zsidó közösségnek juttatott kormányzati támogatást a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez, valamint a hazai zsidóság életminőségét javító egészségügyi, szociális és kulturális beruházásokhoz, intézményfejlesztésekhez.    

Lauder biztatónak nevezte Orbán Viktor közelmúltban tett látogatását Izraelben, és megköszönte Magyarország kormányának támogató kiállását a zsidó állam mellett a nemzetközi fórumokon.Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy az antiszemitizmus ellen a magyar kormány továbbra is a zéró tolerancia talaján áll, és a közös értékek jegyében további együttműködést ajánlott a Zsidó Világkongresszus elnökének.

(MTI)

Kép forrása: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gèbi
2021. június 11. 14:41
Ez a Lauder ugyanaz a Lauder aki a sukorói telek bizniszt (értsd:brutális föld lopás kísérlete) akarta nyélbe ütni? Mert akkor ez nagyon gáz a Fideszre nézve.
fogas paduc
2021. június 11. 08:50
A Lauder bocsánatot kért már?
airmax
2021. június 11. 08:08
Érdekes fejlemény.... Azt tudjuk, hogy a nemzetállam izraellel jó cimbik vagyunk (pl tulajdonrészünk van a vakcinagyárban, de katonai együttműködés sem akármi .. megvesszük, és részben gyártjuk a vaskupolát...) Ez klassz... A gondok eddíg a pénzbirodalmi zsidó reprezentánsaival voltak, elsősorban sorost említhetem, de Laudert isd egyértelműen ide kell sorolni... Ehhez képest, most itt elég szép képet festenek a sajtó tudósítások... Úgy tűnik, mintha itt valamiféle enyhülést lehetne felfedezni... Szó se róla sok pénzbe kerül ez a javuló kapcsolat, de szerintem megvan a hozadéka a nemzetközi kapcsolatokban... Ha soros csöndben marad (erre szerintem az egészsége, és nem a természete készteti...) akkor ezen a fronton elcsendesedhetnek a fegyverek... A huszadik század elején jó pár kiválló, a magyarságát a zsidósága elé, vagy legalábbis amellé helyező honfitársunkról tudhatunk.... Kis szerencsével manapság is eljuthatunk ide...
annamanna
2021. június 10. 23:13
"Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök 2018 februárjában kijelentette, hogy a holokauszt során "voltak zsidó elkövetők" is, és "nemcsak német elkövetők". Lauder antiszemitának nevezte Morawiecki megjegyzését, mondván: " (Morawiecki) lengyel miniszterelnök megdöbbentő tudatlanságot tanúsított azzal a meggondolatlan állításával, miszerint az úgynevezett "zsidó elkövetők” részben felelősek a náci német kísérletért az európai zsidóság megsemmisítésére... Ez a kormány semmitől se riad vissza, hogy felmentse honfitársait és tagadja bűnrészességüket szomszédaik meggyilkolása miatt. Ez nem más, mint a történelem meghamisításának kísérlete, amely az antiszemitizmus és a holokauszt egyik legrosszabb formája. Követeljük a lengyel kormánytól az abszurd és sértő megjegyzések azonnali visszavonását és a bocsánatkérést."" https://hu.wikipedia.org/wiki/Ronald_Lauder
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!