Lehoczky Zsuzsát választották a nemzet színészévé

2021. május 11. 15:42

Lehoczky Zsuzsát az április közepén elhunyt Törőcsik Mari helyére választották meg a nemzet színészei.

2021. május 11. 15:42
null

Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes és kiváló művészt választották a nemzet színészévé a cím jelenlegi birtokosai kedden – közölte a Nemzeti Színház.

Lehoczky Zsuzsát az április közepén elhunyt Törőcsik Mari helyére választották meg a nemzet színészei csaknem egyórás tanácskozás után. A közlemény szerint a nemzet színészei közül Bodrogi Gyula, Haumann Péter, Király Levente, Molnár Piroska, Szacsvay László, Tordy Géza és Jordán Tamás személyesen is jelen volt a Nemzeti Színházban megtartott zárt megbeszélésen, Almási Éva, Csomós Mari, Cserhalmi György és Máthé Erzsi telefonon kapcsolódott be a választásba.

A nemzet színésze címet egyszerre 12 művész viselheti.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Tóth Gyula

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mukk
2021. május 12. 13:55
Mécs Károly?
Tibesz26
2021. május 12. 11:29
gratulálunk lahoczky zsuzsánka
tevevanegypupu
2021. május 12. 09:28
Jól tették, megérdemli..végre valaki, aki tényleg ..a nagyok után, akik már elmentek..
balbako_
2021. május 11. 18:30
A csodálatos zeneszerzőink jóvoltából az operett igazi magyar műfaj és ennek egyik élő jelese Lehoczky Zsuzsa. Jó egészséget kívánok neki és igencsak megérdemelte ezt a kitüntetést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!