Aláírást hamisítottak az ajánlóíveken – elítélték a Munkáspárt 89 és 90 éves aktivistáit

2021. április 21. 16:19

A Fővárosi Törvényszék két év próbaidőre ítélte azt a két idős nőt, akik a 2018-as választások előtt aláírásokat hamisítottak a Munkáspárt ajánlóívein.

2021. április 21. 16:19
null

„Amit tettünk, azt nem szervezetten, tudatosan tettünk, hanem mulasztásos helyzetbe kerülve követtük el” – mondta az utolsó szó jogán a Fővárosi Törvényszéken tartott előkészítő tárgyaláson a 90 éves Ny. M. Lajosné, elsőrendű vádlott – írja a HVG.

Az ügyészség vádja szerint a Magyar Munkáspárt két tagja a 2018-as országgyűlési választás kampányában más emberek nevében írták alá a párt színeiben induló, az ügyben egyébként tanúként kihallgatott Szentpáli Kolos ajánlóíveit. Ezeken az ajánlóíveken nem csak olyan emberek szignói szerepeltek, akik sosem írtak alá semmit a Munkáspártnak, hanem olyan személyek is, akik az aláírásgyűjtés kezdete előtt elhunytak.

Később kiderült, hogy a Munkáspárt aktivistái nem minden esetben kértek személyi igazolványt és lakcímkártyát, így valójában bárki, aki birtokában volt az említett adatoknak odamehetett és aláírhatott a nevükben. 

A HVG szerint az ügyész perbeszédében mindkét vádlottra felfüggesztett börtönbüntetést kért, ám az ügyben eljáró bíró ezt „túlzott joghátránynak” nevezte, így csupán két-két év próbaidőt szabott ki fejenként. Az ügy még nem ért véget, hiszen az ügyészség az ítélet ellen fellebbezett. 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Párhuzamos különvélemény
2021. április 22. 11:15
Ó, a hős partizánok! Utolsó lehelletükig...
Tapeino
2021. április 21. 19:49
És mire ítélték? Életfogytiglanra???
Box Hill
2021. április 21. 19:11
Azt hitték, hogy még proletárdiktatúrában vannak nem demokráciában. Szavazzon mindenki a Népfront jelöltjeire!
Rasdi
2021. április 21. 18:14
Hülye egy ítélet. Mi az, amit felfüggesztett? Mi történik (persze ezt csak elvi lehetőségnek tartom), ha bármelyikük bármi büntetendőt elkövetne a próbaidő alatt. Tessék ejnye-ejnyére büntetni feltételesen, vagy kötél általi halálra (szándékosan baromság), de tét nélküli felfüggesztett, az fogalmi nonszensz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!