A globalizmus előretörése a legveszélyesebb és legpusztítóbb dolog

2021. február 11. 17:51

A globalista gondolkodás, amely most épp kelet felé tör, maga alá gyűrve sok-sok kultúrát és helyi értéket, világveszély. Interjú.

2021. február 11. 17:51
Pesty László
Pesty László

„Tapasztalatai szerint hogy viszonyulnak a nyugati társadalmak a nemzeti kisebbségek kérdéséhez?

Nincs Kelet, és nincs Nyugat, sokféle társadalom és életfelfogás jellemzi Európát. A kisebbségekhez való viszonyában Magyarország kiemelkedik. Elég, ha Szent István fiához, Szent Imréhez címzett intelmeire utalok, amelyben felhívja figyelmét a magyar korona alatt élő kisebbségek védelmére. Tehát ez itt immár ezeréves érték! Miközben Nyugaton, például a magát régi demokráciának tartó Spanyolországban e pillanatban is kilenc katalán vezető tölti fejenként több mint tízéves börtönbüntetését. És az unió többsége csak hallgat.

A kampány nagyrészt online formában folyt, de Spanyolországban ön személyesen járt. Ennyire nehéz feladatnak ígérkezett ez a terep?

Igen. Először a katalánokhoz mentem, és aztán a baszkokhoz. Tárgyaltam a legfontosabb influenszerekkel, azaz a közösségi média hozzánk húzó tartalomalkotóival, véleményvezéreivel és az érintett politikai vezetőkkel. Amúgy mindig két nyomvonalon haladtunk. Az egyik irányt a közösségi média véleményvezérei, a másikat pedig a politikai szervezetek jelentették, és aztán kombináltuk a kettőt.

Mi egy ilyen kampányban a legnehezebb?

Elérni a Magyarországtól több ezer kilométerre élő, számunkra részben idegen kultúrákat, kommunikálni velük, áthidalni a nyelvi, kifejezésbeli nehézségeket, és persze meggyőzni az ottaniakat céljaink felől. Beszélnünk kellett például szárd, baszk vagy török nyelven is. A 2020-as tavasz valamivel könnyebb is volt, pár hét alatt megszereztük az egymillió aláírást itt, a Kárpát-medencében. Nem is értettük, miért bukik el a legtöbb polgári kezdeményezés. De jött az ősz, és nem indult be semmi a többi országban, megszakadtunk, annyit dolgoztunk, és nem mozdultak a számok. Szerintem nem a járvány volt az oka ennek, hanem az, hogy előttünk még soha senki sem csinált ilyet.”

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsoltkom2
2021. február 12. 09:43
"A globalizmus előretörése a legveszélyesebb és legpusztítóbb dolog" - Szuverenista Orbán eszi a globalista EU kenyerét. - A magyar nemzeti identitás a globalista multinál dolgozik. - A globalista, a globelista farkasa... a katolikus az Aldinál vásárol. Vagy egy másik... a szuverinista Fidesz globalista harcot harcol a szuverinista Románia ellen éppen még Pesty László személyében ("Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését igyekszik eljuttatni minden potenciális aláíróhoz." https://bit.ly/3d5dLKR ). - A szuverinisata Fidesz a globalista Facebookon kampányol.
gonterl
2021. február 12. 07:57
A keresztény gondolkodás, maga alá gyűrt sok-sok kultúrát és helyi értéket. Bizonyára voltak olyanok, akik sajnálták a kultúrájukat és a helyi értékeiket. Az utódaink más kutúrát és más értéket fognak megismerni. A mi ismereteinkről csak a levéltárak és múzeumok kutatói szereznek ismereteket. E kutatók némelyike múltbavágyó lesz, mások mint túlhaladott gyakorlatot, érdekességként ismertet a publikummal. Mi is érdeklődéssel nézzük a rómaiak vécéit, vagy az amfiteátrumot, de nem kívánunk egyikben sem részesülni.
ergo07
2021. február 12. 00:09
Isten áldja meg Pesty Lacit! Ezért is, meg amit 2006-ban dokumentált!
nempolitizálok
2021. február 11. 21:33
Fejenként 6 hónap börtönt és 8000 eurós büntetést követel a belga ügyészség egy transzparens miatt, amelyen ez állt: "Megálljt az iszlamizációnak a katolikus oktatásban!" Libsi "jogállam".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!