Ők törték le a Szent Korona keresztjét a Margit-hídon (VIDEÓ)

2021. január 11. 15:54

Három év börtönt is kaphat a videón látható fiatal pár a műemlék megrongálásáért. Már sokadik alkalommal törik le a kereszteket a hídról.

2021. január 11. 15:54
null

Tavaly novemberben megint letörték a Margit-hídat díszítő Szent Korona-szobrok egyikének kőkeresztjét. A rendőrség honlapján most közzétette az esetről készült felvételt, amit a biztonsági kamera rögzített. ezen látható, ahogy egy fiatal pár sétál a hídon, majd felmásznak a szoborhoz és letörik a műemlék tetejéről a keresztet. 

Íme a videó a rongálásról:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányság 01020/2111/2020. bűnügyi számon rongálás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A fővárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi és nő azonosításához. Mivel műemléket rongáltak meg,

a tettesek a bűncselekményért akár hároméves szabadságvesztést is kaphatnak.

Az elmúlt években teljesen érthetetlen módon már sokadszor ismétlődik meg az eset. 2019 januárjában először egy fiatal pár tört le egy keresztet, majd két fiatal férfi tette ugyanezt. Korábban, még 2018-ban szintén megrongálták a szent Korona-szobrokat. Ekkor két 19 éves férfi a hidat díszítő kőkoronák közül nyolc darabról letörte a kőkeresztet, hatot közülük a Dunába dobtak, kettőt pedig magukkal vittek. 

 

 

 

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack Reynor
2021. január 12. 16:38
Tévedtem, akkor nem külföldiek. Az indítéknak azt hazudnak, amit akarnak. Objektív ítélet kell, fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetés lesz ebből sajnos.
bpe
2021. január 12. 15:31
"Tavaly novemberben megint letörték a Margit-hídat díszítő Szent Korona-szobrok egyikének kőkeresztjét. A rendőrség honlapján most közzétette az esetről készült felvételt, amit a biztonsági kamera rögzített." aha, és jó 1,5 hónapig vajon mi történt?.. biztonsági kamerákkal nem lehetett ezt a két mihaszna kölköt tovább követni?.. ..a kövi keresztbe viszont tehetne a szobrász egy gps trekkert, h aztán legyen hova kiszállni éjszaka, és megríkatni picit a kis gyökereket.
EBart0k
2021. január 12. 13:11
Momentumosok, ez biztos.
Box Hill
2021. január 12. 11:35
És mikor lesznek elkapva? Rendőrségünk ezeknél jobb fotókra vár?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!