Nincsenek bergamói állapotok a magyar kórházakban – állítja a János Kórház igazgatója

2020. november 08. 12:53

„Két hét múlva fogjuk látni, hogy elegendő volt-e az intézkedés, vagy újabb szigorításra van szükség, de reményeink szerint egy picit lehet fékezni a trendet” – mondja a kórházigazgató.

2020. november 08. 12:53

Nincsenek bergamói állapotok a koronavírusos betegeket ellátó magyar kórházakban – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Takács Péter, a Szent János Kórház főigazgatója.

A lap felidézi: Szabad Zoltán, a Magyar Orvosok Szakszervezetének elnöke a Népszavának azt állította, hogy olyan kritikus a helyzet itthon, mint amilyen tavasszal Észak-Olaszországban volt.

Takács Péter viszont a Magyar Nemzetnek kifejti: „Betegágyaink húsz százalékát a nyári időszakban is fenntartottuk a koronavírus-fertőzötteknek. Ezt az arányt azóta megemeltük harminc százalékra, majd éppen ma reggel kaptuk a miniszteri utasítást, hogy az ágyaink negyven százalékát biztosítsuk e célra. Beavatkozás nélkül néhány héten belül valóban több lett volna a beteg, mint a szabad kórházi ágy, de a kormány az elmúlt héten szigorította is a járványügyi szabályokat, és most kapacitást is felszabadítunk. Míg tavasszal teljesen leállt az ország, most dinamikus járványkezelést alkalmazunk. Két hét múlva fogjuk látni, hogy elegendő volt-e az intézkedés, vagy újabb szigorításra van szükség, de reményeink szerint egy picit lehet fékezni a trendet” – mondja a kórházigazgató.

Takács hozzáteszi: a budapesti kormányhivatal ellenőrzést tartott a kórházukban, és „szó szerint el voltak képedve a kórházban tapasztalt katonás fegyelem és kollégáim profizmusa láttán”.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I.E.D.
2020. november 08. 17:33
Nemzeti - konzervatív magyar kórházakban SEMMILYEN állapotok sincsenek. Aki mást állít az : 1. migráns 2. Soros. 3 . gyurcsány. 4. brüsszel. 5.buzi 6. ezek tetszőleges kombinációja- és ennek megfelelően intézzük a dolgát a továbbiakban...:)
benedek77
2020. november 08. 17:24
A Jánosban valóban nincsenek bergamoi állapotok. Ott pakisztáni állapotok vannak, és még koronavírus sem kell hozzá:-)
civis72
2020. november 08. 15:42
Nem vágom ,mi a baj a bergamói állapotokkal... már nem akarnak a gyurcsányisták európai egészségügyet ?
I.E.D.
2020. november 08. 14:35
Nem bergamói, szomáliai....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!